Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall

Nathan Aspinall grijpt na lang blessureleed titel in Barnsley

Nathan Aspinall is weer helemaal terug. Nadat hij een week geleden al een finale haalde, was hij in Barnsley dit keer de allersterkste.

Hoe verging de dag?

Michael van Gerwen lijkt er een gewoonte van te maken om de zondagen over te slaan. De Nederlander was vandaag ook afwezig, terwijl ook Chris Dobey en Daryl Gurney zich afmeldden. Gerwyn Price en Peter Wright kregen zo een BYE, maar zowel de nummer één als twee van de wereld konden hier niet van profiteren. Bij de laatste 64 verloren zijn van respectievelijk Radek Szaganski (6-4) en Scott Mitchell (6-4).

De wedstrijd van de dag was niet moeilijk te kiezen. Josh Rock versloeg Adrian Lewis met 6-3: Rock kwam tot een gemiddelde van 112.34, Lewis tot 113.12. Rock volgde dit op met een gemiddelde van 105.43 tegen Eddie Lovely, waarna hij bij de laatste 32 verloor van Scott Waites.

Matt Campbell, die na een wat onwennige start steeds meer op stoom begint te raken, wist aan het einde van de dag zijn eerste finale bij de PDC te halen. De Canadees speelde weer erg sterk: in zijn eerste wedstrijd noteerde hij een gemiddelde van 106.36 tegen Jamie Hughes (6-2). Ook tegen Danny Noppert (6-4) kwam hij ruim boven de 100 uit: 103.46. Na een 6-0 overwinning op Krzysztof Ratajski versloeg ‘Ginja Ninja’ ook Peter Hudson (6-4), Martijn Kleermaker (6-3) en Gabriel Clemens (7-2). In de finale trof hij de herboren Nathan Aspinall. ‘The Asp’ haalde vorige week zondag ook al de finale en was nu uit op revanche. Na twee opwarmertjes kwam hij in ronde drie pas echt los: tegen Andy Boulton kwam hij tot een gemiddelde van 105.96. Een ronde later noteerde hij 104.97 tegen Scott Mitchell (6-1), waarna ook Rob Cross (6-3) en Brendan Dolan (7-3) werden verslagen.

Finale

Voor beide mannen kon dit een speciale finale worden. Voor Campbell was het zijn eerste en zou een titel sensationeel zijn, voor Aspinall was dit een mogelijkheid om een moeilijke periode (door blessures) af te sluiten. Met een 18-darter greep Campbell de eerste leg, maar na legs in 14, 12 en 18 pijlen was het Aspinall die snel op 3-1 kwam. Het was de Canadees die twee legs later met een break terug in 15 pijlen de wedstrijd weer op 3-3 bracht. De 15-darter van Aspinall die daarna volgde bleek uiteindelijk cruciaal te zijn. Vanaf dit punt hielden beide mannen steeds hun eigen legs, waardoor Aspinall in de veertiende leg een einde aan de wedstrijd kon maken. Met een 12-darter deed hij dit meer dan uitstekend. Voor de Engelsman is dit al zijn vierde titel op de vloer.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 96.41 / 35%
Matt Campbell: 91.41 / 38%

Nederlanders

Nadat Dirk van Duijvenbode op de zaterdag al de vierde Nederlander werd die een titel op het hoogste niveau won, was op de zondag een kwartfinaleplaats het beste resultaat voor één van onze landgenoten. Martijn Kleermaker versloeg op weg naar deze ronde onder andere Jonny Clayton (6-4), waarna hij bij de laatste acht verloor van Matt Campbell (6-3). Geert Nentjes en Ron Meulenkamp haalden de laatste 32, waarin zij respectievelijk verloren van Peter Hudson (6-4) en Martijn Kleermaker (6-2). Van Duijvenbode kon zijn succes bij lange na niet herhalen: hij verloor bij de laatste 64 verrassend van Tony Martinez (6-3).

Uitslagen

Kwartfinales
Gabriel Clemens 6-4 Martin Lukeman
Matt Campbell 6-3 Martijn Kleermaker
Brendan Dolan 6-1 Scott Waites
Nathan Aspinall 6-3 Rob Cross

Halve Finales
Matt Campbell 7-2 Gabriel Clemens
Nathan Aspinall 7-3 Brendan Dolan

Finale
Nathan Aspinall 8-6 Matt Campbell

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *