Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Nathan Aspinall

Nathan Aspinall halve finalist na thriller tegen Noppert

Afgelopen middag werden de kwartfinales van het EK afgewerkt in Salzburg. Danny Noppert en Nathan Aspinall trapten het bal af. Beide heren gooiden een geweldige wedstrijd, maar uiteindelijk bleek Aspinall in de allesbeslissende leg net te sterk te zijn. Lees hier meer.

Noppert pakt break voorsprong

Nathan Aspinall begon de wedstrijd en leek de eerste leg te houden, maar miste een 106-finish op dubbel 16. Danny Noppert strafte het meteen af, met een 92-finish met twee keer dubbel 18 plaatste hij meteen de break. De break werd met een 16-darter verzilverd en had zo snel een 2-0 voorsprong. In de derde leg begon Aspinall met 7 perfecte pijlen, voordat triple 19 werd gemist. Uiteindelijk hield Aspinall in 11 darts zijn eigen leg en kwam zo ook op het scorebord. Noppert hield in 14 darts ook zijn eigen leg, voordat Aspinall de laatste leg voor de pauze pakte in 13 darts voor 3-2.

Aspinall neemt leiding over

Na de eerste pauze gingen de eerste twee legs met de darts mee. Bij een 4-3 stand voor Noppert gooide Aspinall een belangrijke 180 en brak met een 60-finish terug naar 4-4. Aspinall bleef goed door scoren en kwam met een 16-darter voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Noppert begon zijn eigen leg met 60 en liep hierdoor achter de feiten aan. Met scores van 140 en 145 brak ‘The Asp’ in 14 darts naar een 6-4 voorsprong. De Engelsman won deze sessie met 4-1 en ging met een goed gevoel pauzeren.

Aspinall in thriller langs Noppert

Danny Noppert kwam goed uit de pauze, hij maakte de break van Aspinall meteen ongedaan door een 13-darter te gooien. De break werd verzilverd met een 94-finish in 14 darts en trok daarmee de stand weer gelijk; 6-6. Aspinall kreeg in leg 13 de kans om de voorsprong weer te pakken, maar miste een 110-finish. Noppert pakte de kans meteen en brak met een 84-finish naar een 7-6 voorsprong. Een leg later gooide beide heren een maximale score, maar Noppert bleef koel en kwam met een 70-finish op 8-6. Een 16-darter zorgde ervoor dat Aspinall in de buurt bleef van Noppert. Noppert miste in zijn eigen leg een 107-finish op dubbel 18 om op matchpoint te komen, Aspinall gooide dubbel 11 met één pijl en brak terug naar 8-8. Aspinall produceerde vervolgens een goede leg en kwam met een 61-finish op een 9-8 voorsprong. Noppert bleef goed door gooien en kwam met een knappe 72-finish opnieuw langszij; 9-9. In de beslissende leg begon Noppert de eerste drie beurten zonder triple. Die kon de Fries niet meer goed maken, met een 17-darter plaatst Aspinall zich voor de halve finales vanavond.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 103,34 / 58,82%
Danny Noppert: 99,97 / 69,23%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *