Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Nathan Aspinall na bereiken van laatste 16: ‘Vanavond was de timing erg goed’

Nathan Aspinall kent zover een geweldig debuut op het WK. Zo versloeg hij Gerwyn Price en zondagavond werd Kyle Anderson met 4-1 aan de kant gezet. Na afloop sprak ‘The Asp’ met Tungsten Tales.

“Ik voel me geweldig. Ik weet dat ik een goede speler ben, maar ik had nooit gedacht in mijn dromen dat ik zover zou gaan komen en dat ik mag terug komen na kerstmis”, aldus Aspinall die nu bij de laatste 16 van het WK zit.

Dit is het eerste toernooi voor de Engelsman met het setsysteem en dat was in het begin nog erg wennen verteld hij. “Ik heb nog nooit het setsysteem gespeeld hiervoor. Gerwyn strafte mij vrijdagavond af met het winnen van de eerste 2 sets met 3-2. Ik kwam terug, dus ik weet hoe belangrijk elke leg is en op welk moment is zeker ook belangrijk. Vanavond was de timing erg goed. De 120-finish in de eerste set gaf mij een goed zelfvertrouwen. Ik voelde me erg ontspannen op het podium vanavond.”

Kan Aspinall hetzelfde doen wat Rob Cross vorig jaar deed, wereldkampioen worden? “Ik speel nog niet goed genoeg, maar hij heeft het gedaan dus waarom ik niet? Chris Dobey denkt hetzelfde er over denk ik. We zijn allemaal goede spelers en hebben nog wat over in de tank. De aankomende drie dagen zijn enorm belangrijk voor de voorbereiding op de volgende partij. Dit is allemaal nieuw gebied voor mij en veel andere spelers.”

Image courtesy of
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *