Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Nathan Aspinall pakt tweede titel van 2020, Noppert halve finalist

Zaterdagmiddag werd Players Championship 7 gespeeld. In totaal hadden 12 tourkaarthouders zich afgemeld, waaronder Yordi Meeuwisse, waardoor er 12 spelers van de Challenge Tour mee mochten doen. Lees hier meer.

Route naar de finale
Nathan Aspinall en Brendan Dolan wisten de finale te bereiken van het zevende vloertoernooi van 2020.  Nathan Aspinall begon de dag met een 6-3 overwinning op Alan Tabern. In de tweede ronde kreeg Aspinall veel tegenstand van Geert Nentjes, maar won wel met 6-4. Bij de laatste 32 werd er met een gemiddelde van 104 met 6-3 gewonnen van Chris Dobey. Bij de laatste 16 had ‘The Asp’ weinig moeite met Vincent van der Voort, het werd 6-2. In de kwartfinales kwam Aspinall de nummer 1 van de wereld tegen. Met o.a. finishes van 146,110 en 93 wist Aspinall met 6-1 te winnen van Michael van Gerwen! In de halve finales was Danny Noppert de tegenstander, die vierde Nederlander die hij tegenkwam vandaag. Met een gemiddelde van 105 wist de nummer 4 van de Premier League met 7-3 te winnen. Hiermee plaatste Aspinall zich voor de tweede vloerfinale van 2020.

Brendan Dolan wist in de eerste ronde met 6-4 te winnen van Adrian Gray, inclusief een gemiddelde van 107! In de tweede ronde werd de solide Niels Zonneveld met dezelfde cijfers verslagen. Bij de laatste 32 was de Noord-Ier voor de derde keer met 6-4 te sterk voor Ciaran Teehan. Bij de laatste 16 was Dave Chisnall de tegenstander, hij werd met 6-2 verslagen. In de kwartfinales was Derk Telnekes de tegenstander. De talentvolle Nederlander kwam 5-2 voor, Dolan overleefde één matchdart maar won de partij 6-5 met een 120-finish. In de halve finales had ‘The History Maker’ geen moeite met James Wade, het werd 7-1 met finishes van 106,170 en 146!

Finale
Nathan Aspinall mocht de finale beginnen tegen Brendan Dolan. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg plaatste Dolan met een 80-finish de eerste break. Met een 17-darter verzilverde Dolan de break voor een 3-1 voorsprong. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee voor een 4-3 tussenstand. Met een 136-finish brak Aspinall terug en hield met een 90-finish zijn eigen leg voor een 5-4 voorsprong, twee 12-darters op een rij. In leg 10 miste Dolan 4 darts op de dubbel, waardoor Aspinall de break plaatste naar 6-4. Met een 13-darter verzilverde ‘The Asp’ de break en kwam daarmee op matchpoint; 7-4. In leg 12 produceerde Aspinall twee keer scores van 180 en pakte uiteindelijk met een 14-darter de titel!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 98,7 / 47%
Brendan Dolan: 93,7 / 27%

Nederlanders
Van de 18 Nederlanders die aanwezig waren in Wigan wisten 7 Nederlanders de laatste 32 bereikten. Voor Vincent van der Meer en Martijn Kleermaker was dit het eindstation, beiden verloren van een landgenoot (Wattimena en Van der Voort red.). De laatste 16 was het eindstation voor Jermaine Wattimena en Vincent van der Voort. Wattimena verloor met 6-3 van Michael van Gerwen, terwijl Van der Voort niet opgewassen was tegen Nathan Aspinall (6-2). De UK Open kampioen Michael van Gerwen verloor in de kwartfinales met duidelijke cijfers van Nathan Aspinall, het werd 6-1 voor de Engelsman. Derk Telnekes bereikte voor het eerst de kwartfinales, na o.a. overwinningen op Gary Anderson (6-3) en Peter Wright (6-1). Telnekes verloor uiteindelijk met 6-5 van Brendan Dolan na een 5-2 voorsprong. Danny Noppert bereikte zijn tweede halve finales van het seizoen, waar de Fries met een gemiddelde van 103 met 7-3 onderuit ging.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *