Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Nathan Aspinall verrassende eerste halve-finalist; Dolan uitgeschakeld

Eén van de verrassende kwartfinales: Brendan Dolan tegen Nathan Aspinall. Beide mannen leven in een droom, maar voor wie zal deze droom voortzetten?

De jonge Engelsman Nathan Aspinall begon zijn WK tegen een Nederlander: Geert Nentjes werd gemakkelijk verslagen. Toen wist Aspinall nog niet hoever hij daadwerkelijk op het WK darts zal komen. Na Nentjes werd de eerste schok veroorzaakt: Gerwyn Price werd met 3-2 uitgeschakeld, voor het eerst ging men rekening houden met de Engelsman. Vervolgens werd Kyle Anderson aangedaan, wat zeker geen groentje meer is, maar de Australiër werd met 4-1 verslagen. Bij de laatste 16 had Aspinall nog even moeite met Devon Peterson, maar mocht uiteindelijk doorstromen naar de kwartfinale waar hij de Noord-Ier Brendan Dolan tegenkwam.

Ook Brendan Dolan verraste door de kwartfinale te halen. Toch kreeg ‘The History Maker’ nog weinig tegenstand onderweg. In de eerste ronde werd gemakkelijk gewonnen van  Yuanjun Liu uit China. Ook ronde twee was een eitje voor Dolan, aangezien Joe Cullen zijn niveau niet kon laten blijken, won Dolan met 3-0. Mervyn King was het volgende station voor de Noord-Ier, maar ook deze werd met niet al te veel moeite gewonnen (4-2). Benito van de Pas haalde verrassend de laatste 16 en had ook niet meer in zich, Dolan won ook van de Nederlander met weinig tegenstand. Nathan Aspinall bood de eerste tegenstand in het toernooi…

De wedstrijd
Hoewel Brendan Dolan aan de wedstrijd mocht beginnen, liep de Noord-Ier constant achter de feiten aan. In de eerste set werden twee eigen legs verloren en mocht Aspinall  met de eerste setwinst de wedstrijd openen. Set 2 werd iets spannender, het moest uitkomen op een ‘last leg decider’, maar Aspinall, die over de gehele wedstrijd beter scoorde en finishte, maakte alsnog 2-0. In de derde set mocht Dolan weer beginnen, maar dit bleek opnieuw geen succes; de leg werd verloren. De rest van de legs werden behouden en dus maakte ‘The Asp’ 3-0. Ook in de vierde set was Dolan nog niet helemaal scherp, waardoor Aspinall vrij gemakkelijk zijn eigen set kon behouden (4-0). De wedstrijd leek gespeeld, maar Aspinall leek toch nog wat bedwongen van zenuwen, waar Dolan, die in een uitzichtloze positie verkeerde, logischerwijs geen last van had, en dus wist Dolan zijn eerste set op het scorebord te zetten (4-1).

Ook in de vijfde set werd er tegenstand geboden door Dolan, die nog wel even de eerste leg pakte, maar daarna pakte Nathan Aspinall via een dubbel-dubbel-finish de winst (5-1) en dus gaat Nathan Aspinall de halve-finale betreden als debutant. Wat een WK voor de jonge Engelsman! Hij zal het in de halve-finale opnemen tegenover Michael Smith of Luke Humphries.

 

Image courtesy of
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.