Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Nathan Aspinall wint met UK Open eerst TV-titel

Nathan Aspinall heeft, na een al succesvol WK, zijn allereerste TV-titel gewonnen. De jonge Engelsman versloeg in de finale Rob Cross met 11-5. Lees hier meer.

De UK Open, met ook dit jaar weer veel verrassende resultaten, kreeg met Nathan Aspinall een speler in de finale die zijn eerste TV-finale behaalde. Voor Rob Cross was het al zijn derde Major finale, nadat in 2017 de laatste wedstrijd op het EK en het WK haalde. Beide mannen gingen in Minehead op voor hun eerste UK Open titel. Rob Cross verkreeg het recht om te beginnen en schoot uit de startblokken. Een 12-darter met 81-finish was zijn start, terwijl Aspinall na 9 pijlen ook al op 81 stond. Met een 19-darter trok Aspinall de stand weer gelijk, waarna Cross reageerde met een 18-darter. Met een 13-darter van Aspinall ging het niveau weer omhoog, waarna ‘The Asp’ een leg later zelfs voor de break zorgde door in 15 pijlen uit te gooien.

Na de onderbreking werd de break meteen verzilverd, waarna hij meteen nog een keer de leg van Cross af wist te pakken. Dit gebeurde in 20 pijlen, wat maar weer aangeeft dat Cross nog niet in de wedstrijd zat. Aspinall miste daarna in zijn eigen leg echt vier pijlen op de dubbels, waarna Cross toch weer iets terug deed. Cross hield in 15 pijlen ook zijn eigen leg, waardoor de spanning weer terug was. In de laatste leg voor de pauze kreeg ‘Voltage’ maar liefst zes pijlen om de stand gelijk te trekken, maar doordat hij ze allemaal miste profiteerde Aspinall.

Cross leek vervolgens sterk uit de pauze te komen door zijn eigen leg in 12 pijlen te pakken. De nadruk viel hier toch echt op het woord ‘leek’.  Het was namelijk Aspinall die doorpakte en met legs in 19, 17, 20 en 17 en zo zijn voorsprong uitbreide naar 10-5, één leg verwijderd van de overwinning. Die overwinning kwam er meteen na de pauze, op een geweldige manier. De vrij matige finale werd namelijk afgesloten met de ‘Big Fish’: een 170-finish. Een geweldige manier om zo je eerste TV-titel te winnen.

Nathan Aspinall: 87.75/40%/2x 180
Rob Cross: 84.79/25%/ 8x 180

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig/PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *