Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall

Nathan Aspinall wint tweede titel van het jaar

Het Players Championship-seizoen is woensdagmiddag hervat in Barnsley. Nathan Aspinall mocht voor de tweede keer dit jaar zegevieren, hij versloeg Krzysztof Ratajski in de finale! Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Woensdagmiddag begonnen 119 tourkaarthouders en 9 Challenge Tour-spelers aan het 22ste vloertoernooi van 2022. De meeste geplaatste spelers lieten meteen hun vorm zien aan het begin van de middag. Dit was niet het geval voor Simon Whitlock, Ross Smith, Raymond van Barneveld, James Wade en Peter Wright, zij verloren allemaal in de eerste ronde. De wereldkampioen verloor met een gemiddelde van 107 met 6-4 van David Pallett, op dit moment niet in het bezit van een tourkaart.

Rond een uur of 3 Nederlandse tijd gebeurde er binnen 10 minuten drie magistrale momenten. Rusty-Jake Rodriguez en Jose de Sousa produceerden een 9-darter in de tweede ronde tegen respectievelijk Dimitri van den Bergh en Mervyn King. Josh Rock won rond die tijd zijn tweede ronde partij door met een gemiddelde van 121.88 Brendan Dolan met 6-1 te verslaan!

Rock hield zijn goede vorm vast en werd pas bij de laatste 16 halt toegeroepen door Luke Humphries. Ook Ricardo Pietreczko, David Pallett en John O’Shea wonnen hun bord, maar werden bij dezelfde ronde uitgeschakeld. Krzysztof Ratajski, die op de World Matchplay indruk maakte, liet vandaag ook weer zien dat hij op de goede weg terug is. Bij de laatste 16 won de Pool met 6-3 van Gerwyn Price, een partij waarin beide heren boven de 104 gemiddelde gooiden. Ratajski vervolgde dit met overwinningen op Dimitri van den Bergh (6-5) en Danny Noppert (7-5) voor zijn eerste finale van het jaar.

Daarin trof hij Nathan Aspinall, die ook weer een goede doen lijkt. Hij was woensdagmiddag te sterk voor o.a. Ian White (6-5), Dave Chisnall (6-4), Stephen Bunting (6-4) en Ryan Searle (7-6) op weg naar zijn vierde finale van 2022.

Finale

Het was Nathan Aspinall die de finale mocht beginnen en begon ook als betere speler. Met legs in 18,11 en 12 darts stond het binnen 5 minuten al 3-0 voor de Engelsman. Krzysztof Ratajski deed in de vierde leg wat terug, met een 52-finish kwam hij op het scorebord. Aspinall hield daarna ook zijn eigen leg, waarna hij met een 70-finish de tweede break plaatste. Ook deze break verzilverde ‘The Asp’, een 14-darter zorgde voor een 6-1 voorsprong. Ratajski kreeg in leg 8 twee pijlen om zijn eigen leg te houden, maar miste. Aspinall kwam met een 64-finish op matchpoint. Toch gaf ‘The Polish Eagle’ niet zo maar op, met een 14- en 15-darter kwam hij terug tot 7-3. Daar bleef het bij, want met een 58-finish verzekerde Aspinall zich van zijn tweede titel van 2022!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 97,18 / 88,89%
Dave Chisnall: 91,37 / 38%

Nederlanders

Een totaal van 19 Nederlanders begonnen aan Players Championship 22. Danny Noppert werd de beste Nederlander van de dag door zijn vierde halve finale te bereiken op de vloer dit jaar. Naast Noppert behaalden nog 6 Nederlanders de bordfinale (laatste 32). Dit bleek het eindstation te zijn voor Jeffrey de Zwaan, Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena en Danny Jansen. Martijn Kleermaker bereikte de laatste 16, maar moest zich daar erkennen in Stephen Bunting. Dirk van Duijvenbode verloor verrassend in de eerste ronde met 6-5 van non-tourkaarthouder Stephen Burton.

Uitslagen

Kwartfinales
Ryan Searle 6-2 Luke Humphries
Nathan Aspinall 6-4 Stephen Bunting
Danny Noppert 6-4 Michael Smith
Krzysztof Ratajski 6-5 Dimitri van den Bergh

Halve finales
Nathan Aspinall 7-6 Ryan Searle
Krzysztof Ratajski 7-5 Danny Noppert

Finale
Nathan Aspinall 8-3 Krzysztof Ratajski

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *