Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall

Nathan Aspinall wint van koploper en bereikt halve finales

De beslissende avond van de Premier League! Welke drie spelers mogen samen met Glen Durrant mee naar de play-offs. In de laatste partij van de avond nam Glen Durrant (1) het op tegen Nathan Aspinall (5). Durrant had de groepsfase al gewonnen en de bonus van £25,000, terwijl voor Aspinall een gelijkspel nodig was voor een plaats bij de play-offs. Lees hier het wedstrijdverslag terug.

Droomstart voor Aspinall

Nathan Aspinall mocht de laatste Premier League wedstrijd in Milton Keynes deze wedstrijd beginnen. Echter was het Durrant die in de eerste kans kreeg, maar twee pijlen op dubbel 8 miste. Met een 52-finish hield Aspinall zijn eigen leg. In de tweede leg miste Durrant een 144-finish op dubbel 12, waardoor Aspinall met een 56-finish de eerste break plaatste. Met een 14-darter werd de break verzilverd voor een 3-0 voorsprong. Met een 72-finish kwam Glen Durrant ook op het scorebord. Durrant gooide een matige eigen leg, waardoor Aspinall eenvoudig op een 4-1 voorsprong kwam.

Tweede ‘Big Fish’ van de avond

In de zesde leg produceerde ‘The Asp’ zijn tweede 170-finish in de Premier League en brak daarmee voor de tweede keer. Met een 15-darter werd de break verzilverd voor een 6-1 voorsprong, en had zo nu nog één leg nodig voor de play-offs. Met een knappe 127-finish hield ‘Duzza’ zijn eigen leg.

Aspinall toch naar de halve finales

Aspinall antwoordde terug met een 100+ finish, met een 124-finish via de bull pakte de Engelsman het punt en kwalificeerde zich zo als laatste speler voor de play-offs. In de tiende leg miste Durrant drie darts op de dubbel, waardoor Aspinall via dubbel 8 de partij met 8-3 won en daarmee als derde eindigde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 101,46 / 61,54%
Glen Durrant: 100,15 / 22,2%

De halve finales van de Premier League zijn:
Glen Durrant (1) vs Gary Anderson (4)
Peter Wright (2) vs Nathan Aspinall (3)

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *