Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Nathan Aspinall wint van publiekslieveling Henderson met geweldige finish

Wat vorig jaar nog een ‘Contender’ heette, werd veranderd in ‘Challenger’. Publiekslieveling John Henderson mag zich de eerste Challenger in de geschiedenis van de Premier League noemen. De Schot, die opkwam onder luid gejuich, mag zijn borst natmaken Nathan Aspinall

Na wat missers op de grote cijfers, was het dan toch Nathan Aspinall die de eerste leg van de wedstrijd wist te pakken (1-0). Maar ook Henderson kan er wat van. Ondanks dat Hendersons scorend vermogen nog niet op het juiste niveau was, wist de Schot 60 uit te gooien. Henderson had maar 1 pijl nodig om tops te raken.

In de leg die volgde zette Henderson druk op de Engelsman wat voor zenuwen zorgde bij Aspinall. Maar ook Henderson had moeite onder druk. Dankzij het uitschieten naar de 6 moest ‘De Highlander’ naar bull die hij nipt miste. Aspinall wist daarentegen wel de dubbel raak te gooien (2-1).

Dubbels bleven een probleem voor de beide mannen. Aspinall kreeg 2 pijlen op dubbel 16 om te breaken, maar deed dit niet. Henderson gooide dubbel 4 uit voor de gelijkmaker (2-2). Na het winnen van de eigen leg door Aspinall (3-2), lukte het maar niet voor Henderson. ‘The Asp’ kreeg alle tijd om dubbel 6 uit te gooien voor de eerste break in de wedstrijd (4-2).

Toch kwam de eerste 180’er van de wedstrijd uit de handen van John Henderson. Maar wat is dat waard? Vooral als je bedenkt dat Aspinall direct daarna ook zijn eerste 180’er in het bord gooide. Met een 13-darter pakte Aspinall dan ook opnieuw zijn eigen leg waardoor de voorsprong wel erg groot werd (5-2). Henderson had zijn scorend vermogen teruggevonden en pakte zijn eigen leg (5-3). Ondanks een 180’er in de leg van Aspinall wist Henderson hem niet te winnen. De Engelsman wist namelijk een fenomenale 170-finish uit te gooien en zo het eerste punt veilig te stellen (6-3). Na nog eens een 180’er van Aspinall werd het wel heel erg moeilijk voor ‘Big Henderson’. Aspinall prikte de winnende pijl erin en mag zich eerste winst als Premier League speler gaan vieren.

Gemidddelden/Finishpercentage:
Nathan Aspinall: 89.9/43%
John Henderson: 81.9/60%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nathan Aspinall wint van publiekslieveling Henderson met geweldige finish