Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Aspinall vs Smith

Nathan Aspinall boekt belangrijke zege op Smith

Woensdagavond 27 Augustus, Judgement Night voor de Premier League van 2020! De avond werd begonnen door twee spelers die al zeker waren van de tweede fase en belangrijke punten konden gebruiken op weg naar de play-offs, Nathan Aspinall tegen Michael Smith. Lees hier meer.

Gelijkopgaande start

Nathan Aspinall opende de avond en deed dat erg indrukwekkend met een 121-finish in 12 darts. In de tweede leg hield Michael Smith zijn eigen leg in 16 darts voor 1-1. In de derde leg miste Smith een 104-finish voor de break, waardoor Aspinall via tops zijn eigen leg hield. Smith produceerde in zijn eigen leg een 15-darter voor een 2-2 tussenstand.

Smith kan niet missen

In de vijfde leg wist ‘Bully Boy’ de eerste break te plaatsen, dit deed de Engelsman met een 97-finish in 11 darts. In leg 6 produceerde Smith twee keer de maximale score om uiteindelijk de break in 12 darts te verzilveren, 4-2. Met een 14-darter hield ‘The Asp’ zijn eigen leg en kwam terug tot 4-3. In de tiende leg gooide Smith zijn vijfde 180’er en kwam op een 5-3 voorsprong via tops.

Aspinall komt terug

Smith gooide in de negende leg twee matige beurten, waardoor Aspinall met een 96-finish bij zijn landgenoot bleef, 5-4. In de tiende leg gooide Aspinall twee keer 180, om uiteindelijk met een 12-darter terug te breaken naar 5-5. Beide heren kregen een kans op een dubbel voor een 100+ finish, maar misten allebei! Toch was het Aspinall die zijn derde leg op rij won en het eerste punt pakte via dubbel 8. In de beslissende leg startte Smith met een 180’er, maar miste in totaal 8 pijlen voor één punt! Aspinall strafte het optimaal af, want via dubbel 8 wist hij de partij met 7-5 te winnen!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 102,96 / 58,33%
Michael Smith: 102,06 / 27,78%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *