Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

NDB competities en toernooien uitgesteld

De Nederlandse Darts Bond heeft maandagavond een aantal nieuwe besloten genomen rondom de competities en toernooien. Dit heeft allemaal te maken met de laatste persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Lees hier meer.

Persconferentie

Om dinsdagavond 18 augustus lieten de minister-president en de minister van Volksgezondheid weten dat het niet goed ging, rondom het coronavirus. Er zijn meer besmettingen bijgekomen en de cijfers van ziekenhuisopnames lopen weer op. Hierdoor zijn er een aantal maatregelen aangescherpt waaronder in de horeca, waar de dartsport vooral wordt beoefend. De NDB heeft daarom serieus nagedacht over de aankomende toernooien en competities.

Besluiten

De Nederlandse Darts Bond heeft vorige week daarom een aantal belangrijke en moeilijke beslissingen moeten nemen. Ondanks dat de NDB alles op alles hebben gezet om te kijken hoe we weer verantwoord konden beginnen heeft de NDB door de recente ontwikkelingen de volgende beslissingen genomen:

1. De NDB stelt onze landelijke competities, LaCo en SuperLeague, uit tot 1 januari 2021. Ook de SuperLeague play-offs worden voor die tijd definitief niet georganiseerd. (Het inschrijfgeld wordt teruggestort).

2. Het NDB Rankingcircuit wordt niet opgestart voor 1 januari 2021.

3. De inschrijving voor de Dutch Open Darts zal niet op 1 oktober 2020 open gaan. Er zal in een later stadium bekend gemaakt worden of en wanneer de Dutch Open Darts in 2021 georganiseerd gaat worden.

4. Daarnaast adviseert de NDB onze lidorganisaties om haar regionale competities ook uit te stellen tot 1 januari 2021. Hierover heeft de NDB hen via een videoconferentie persoonlijk geïnformeerd. Alle lidorganisaties dienen hier zelf een besluit over te nemen.

Meer info over dit besluit is te lezen op de NDB website.

Image courtesy of FOTO: Richard Ruijg (Darts Actueel)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *