Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dutch Open 2019 TV-banen

NDB komt met nieuws: ‘Dutch Open inschrijving gaat open’

De sport gaat verder open, heeft het kabinet vrijdagavond bekendgemaakt. Per 5 juni volgt, mits de dalende trend van de coronacijfers doorzet, de derde stap in de versoepeling van de maatregelen die momenteel gelden tegen de verspreiding van het coronavirus. Dat is voor de sport in algemene zin fantastisch nieuws. Alle binnensportsportaccommodaties en horecalocaties, waaronder sportkantines, mogen per 5 juni weer open. Uiteraard wel met inachtneming van protocollen en voorschriften van de overheid. Dit is natuurlijk positief nieuws, maar wat betekent dit voor de dartsport?

Sporten vanaf 5 juni
Per 5 juni mogen volwassenen binnen en buiten weer sporten in groepen van maximaal vijftig personen en zonder de verplichte 1,5 meter afstand bij sporten waarbij dat voor de beoefening van de sport niet haalbaar is. De deuren van sportkantines mogen onder voorwaarden weer open (zie onderstaand horeca kopje). Darten is nu dus weer echt mogelijk, op deze pagina van de Rijksoverheid kun je alle maatregelen per 5 juni voor de sport lezen.

Voor jongeren tot en met 17 jaar zijn wedstrijden ook weer toegestaan. Personen vanaf 18 jaar mogen in juni alleen onderlinge wedstrijden spelen tegen sporters van hun eigen club, op hun eigen locatie. Wel mogen zij al recreatief sporten en trainen. Publiek is nog niet toegestaan en binnen moet iedereen een mondkapje dragen, tijdens het sporten mag deze af. Na het sporten gelden wel de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden. Daarnaast geldt ook voor sporten: reserveren, registratie en gezondheidscheck. We begrijpen dat je veel vragen hebt omtrent de nieuwe maatregelen. De antwoorden op de meest voorkomende vragen kan je vinden in de FAQ van NOC*NSF. Daarnaast geldt tijdens het darten het landelijk sportprotocol en het protocol verantwoord darten.

Horecalocaties in juni
Per 5 juni mogen horecalocaties ook binnen weer beperkt open. Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Reserveren, gezondheidscheck, vaste zitplaats en 1,5 meter afstand houden zijn verplicht en entertainment is niet toegestaan. Op deze pagina van de Rijksoverheid kun je alle maatregelen per 5 juni voor de horeca lezen.

Kan er gesport worden in horecagelegenheden?
Op de website van NOC*NSF staat er het volgende over: ‘Dat is toegestaan. De anderhalve meter regel vervalt als dat voor de uitoefening van de sport niet haalbaar is. De sport moet plaatsvinden in een afgezette ruimte, waarbij er een duidelijk onderscheid is tussen het sportgedeelte en het horecagedeelte’.

Mogelijkheden vanaf 1 juli
De verwachting is dat vanaf 30 juni zowel stap 4 en 5 van de routekaart gezamenlijk worden doorgevoerd er nog veel meer mogelijk is. Er volgen dan verdere versoepelingen voor zowel sport, horeca als evenementen. De verwachting is dat sportwedstrijden dan ook weer zijn toegestaan. Hierover wordt in de komende weken meer bekend gemaakt door de overheid.

Verwachting na de zomer – Dutch Open Darts & Seizoen 2021 – 2022
Op dit moment zijn de vooruitzichten voor na de zomer heel positief. Demissionair minister Hugo de Jonge heeft dit weekend nog aangegeven dat iedereen half juli de mogelijkheid moet hebben gekregen voor een eerste vaccinatieprik en dat medio augustus iedereen die dat wil volledig gevaccineerd moet zijn. Op basis van de meest recente informatie van de overheid is de verwachting dat we vanaf medio september 2021 terugkeren naar redelijk ‘normale’ samenleving zonder al te veel beperkende maatregelen. Hierdoor zou het dan ook mogelijk zijn om vanaf medio september / begin oktober het nieuwe seizoen op te starten. Wij verwachten in de komende weken meer informatie vanuit de overheid en komen dan met een update omtrent het competitieseizoen 2021-2022. Maar op basis van de huidige informatie zijn wij zeer verheugd om de volgende planning bekend te maken:

Dutch Open Darts 2021
Op basis van de huidige informatie heeft de NDB besloten om de inschrijving voor de Dutch Open Darts 2021 binnen enkele weken te openen. Uiteraard nog wel onder voorbehoud dat de versoepelingen die nu verwacht worden ook daadwerkelijk plaats zullen vinden. Wij komen spoedig met een uitgebreider nieuwsbericht over de Dutch Open Darts. Maar zet 3, 4 en 5 september wel alvast in je agenda!

Landelijke competities (LaCo, Super League, NDB Rankings)
De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn natuurlijk achter de schermen al begonnen. De huidige verwachting is dat wij medio september / begin oktober kunnen aanvangen met het nieuwe seizoen, zonder al te veel beperkende maatregelen. Naar aanleiding van de meest recente informatie verwachten wij de voorbereidingen de komende weken te kunnen concretiseren en medio juni met informatie te komen over het nieuwe seizoen en inschrijvingen.

Regionale competities
Ook voor de regionale competities, inclusief horecalocaties, geldt dat alle seinen op groen staan voor een ‘normale’ start van de competities medio september / begin oktober. Natuurlijk hebben ook alle lidorganisaties de tijd nodig om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Houdt de website van je lokale lidorganisaties goed in de gaten voor de laatste updates en inschrijfperiode.

Tekst: NDB Darts

Image courtesy of FOTO: Pim Huberts (Darts Actueel)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

NDB komt met nieuws: ‘Dutch Open inschrijving gaat open’