Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode vs Danny Noppert

Nederland langs taaie Noord-Ieren in kwartfinale World Cup 

Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode hebben in Frankfurt met succes de eer van Nederland hooggehouden. Ten koste van Daryl Gurney en Brendan Dolan uit Noord-Ierland plaatsten zij zich voor de halve finale van de World Cup of Darts. 

Noppert met break langs Gurney

Noppert nam het in de eerste singleswedstrijd op tegen Daryl Gurney, die de wedstrijd mocht aftrappen. De Noord-Ier behield zijn eigen leg in vijftien pijlen en had daarvoor slechts één pijl op een dubbel nodig. Hoewel ‘SuperChin’ de kans had daarna meteen een break te plaatsen, behield ook Noppert zijn eigen leg. De twee legs die daarop volgden gingen evengoed naar degene die ze begon: in zeventien darts naar Gurney en in dertien naar Noppert. Daarmee stond het scorebord op 2-2 en waren beide heren halverwege de overwinning. Het was Noppert die na gemiste dubbels van Gurney de eerste break van de wedstrijd plaatste: in zeventien pijlen en via dubbel tien kwam hij op voorsprong. In vijftien pijlen greep ‘The Freeze’ vervolgens met 4-2 de overwinning.  

Gemiddeldes/dubbelpercentages: 
Danny Noppert: 93.73 / 36.4% 
Daryl Gurney: 92.93 / 25.0%% 

Van Duijvenbode wint ondanks ‘double trouble’

Vervolgens was het aan Van Duijvenbode om het tweede punt binnen te harken. Hij mocht de wedstrijd beginnen en benutte dat voordeel: nadat hij nipt een 170-finish miste, greep hij alsnog de eerste leg. Daarna had ‘Aubergenius’ al meteen de kans om Dolan te breken, maar door gemiste dubbels van de Nederlander kon deze toch zijn leg behouden. En toen draaide het spel: door meer ‘double trouble’ van Van Duijvenbode kon de Noord-Ier de eerste break plaatsen. Vervolgens kreeg hij 21 pijlen de tijd deze break ook te verzilveren en zichzelf op één leg afstand van de overwinning te plaatsen (3-1). Van Duijvenbode behield onder deze druk zijn eigen leg in veertien pijlen en wist ook nog een magistrale 153-finish te gooien om zijn tegenstander te breken. In vijftien darts verzilverde de Nederlander vervolgens deze break en liet zo een eindscore van 4-3 noteren.  

Gemiddeldes/dubbelpercentages: 
Dirk van Duijvenbode: 92.89 / 22.20% 
Brendan Dolan: 86.08 / 33.30% 

In de halve finale nemen de Nederlanders het later vandaag op tegen Wales of Duitsland.  

Image courtesy of FOTO: Karim Rahnama (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *