Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Nederland naar kwartfinale na overwinning op Singapore

Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode hebben met een overwinning op Singapore een plek in de kwartfinale op de World Cup of Darts verdiend. MVG kende geen problemen, DVD kwam nog goed weg.

Na een degelijke start tegen Denemarken, waar de laatste legs wel van zeer goed niveau waren, mocht het nieuwe Nederlandse duo het vandaag op gaan nemen tegen Singapore. Zoals gewoonlijk was Michael van Gerwen de eerste speler, Dirk van Duijvenbode logischerwijs de tweede. MVG begon tegen Paul Lim, DVD tegen Harith Lim.

Michael van Gerwen vs Paul Lim

Nog steeds geen titel dit jaar voor Michael van Gerwen en dus is de World Cup een uitgelezen mogelijkheid om hier wat aan te veranderen. Er moeten daarvoor nog heel wat hindernissen worden genomen, te beginnen bij Paul Lim. Met een 18-darter startte MVG prima, waarna hij Lim meteen brak in 16 pijlen. Met een 17-darter kwam Van Gerwen op 3-0: Lim kon weinig inbrengen in deze wedstrijd. Dit bleek ook weer in de laatste leg, die ook weer naar Van Gerwen ging. Een goede start dus voor Team Nederland, ondanks geen sterk gemiddelde van ‘Mighty Mike’.

Michael van Gerwen: 88.41 / 36.36%
Paul Lim: 75.55 / 0%

Dirk van Duijvenbode vs Harith Lim

In tegenstelling tot Van Gerwen wist Dirk van Duijvenbode dit jaar wel al een titel te winnen. Hij blaakt niet van de goede vorm de afgelopen weken, maar met MVG aan zijn zijde kan hij zich wel weer optimaal oppeppen. Hij brak Lim ook meteen in de eerste leg, nadat de man uit Singapore drie pijlen op de dubbels miste. Een leg later was het echter aan DVD om te missen, waardoor Lim terugsloeg met een 14-darter. Met een 111-finish draaide Lim het zelfs om naar een 2-1 voorsprong. Van Duijvenbode sloot weer aan met een 106-finish, maar een 17-darter later bracht de man uit Singapore weer een leg dichterbij een koppelwedstrijd. Uiteindelijk ging deze wens niet door: een 27-darter (!!) bezorgde Van Duijvenbode een beslissende leg, waarin hij genoeg had aan een 16-darter voor de winst en dus een plek in de kwartfinale.

Dirk van Duijvenbode: 84.67 / 28.57%
Harith Lim: 79.14 / 42.86%

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *