Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Nederland pakt winst op Spanje door ‘mazzelende’ Noppert

Het Nederlandse koppel bestaande uit Michael van Gerwen en Danny Noppert moest het in de laatste 16 van de World Cup of Darts opnemen tegen Team Spanje. Zou Spanje weerstand kunnen bieden?

Michael van Gerwen 4-0 Toni Alcinas

Michael van Gerwen mocht de tweede ‘interland’ van Nederland aftrappen tegen Toni Alcinas. Op papier moest Van Gerwen zonder enige problemen van de niet in vorm zijnde Toni Alcinas winnen.

Van Gerwen begon de wedstrijd dan ook goed. Met een mooie 116-finish maakte de Nederlander 1-0. Het lukte Alcinas niet om te overtuigen; Michael van Gerwen overklast de Spanjaar d in zijn eigen leg en breakt (2-0). Ook in de leg die volgde was ‘Mighty Mike’ de baas. Ondanks een goede laatste wegzetbeurt van Alcinas, kon Van Gerwen de leg zonder moeite oppakken via dubbel 16 (0-3).

In de vierde leg van de wedstrijd gooide Toni Alcinas wat beter. De Spanjaard kreeg een kans om 131 uit te gooien, maar miste. Vóór deze beurt had Van Gerwen al een 180’er gegooid, wat het uitgooien van dubbel 12 des te makkelijker maakte. In recordtijd werd Spanje vermorzeld.

Gemiddelden / Finishpercentages:
Michael van Gerwen: 101.90 / 57.14%
Toni Alcinas: 86.00 / 0.00%

Danny Noppert 4-3 Jesus Noguera

Een wedstrijd tussen twee debutanten en die vooraf wellicht spannender zou gaan worden. Noppert liet in de koppelwedstrijd nog wat zenuwen zien, terwijl Noguera afgelopen maand goed presteerde op de Euro Tour.

Danny Noppert liet meteen zijn kracht zien. De Fries wist al direct in de eerste leg van de wedstrijd het initiatief af te pakken de Noguera te breaken (1-0). Toch was de wedstrijd absoluut nog niet gespeeld. Noguera liet zien waarom hij een tourkaart heeft en gooide een goede leg. De Spanjaard pakte de leg terug via dubbel 8 (1-1). Ook in de navolgende leg begon Noguera sterk; de eerste 5 pijlen landden in de triple 20. Ondanks goede druk van Noppert, pakte Noguera zijn belangrijke eigen leg (1-2).

Waren het dan toch de zenuwen? De vierde leg kon met één woord beschreven worden: Double Trouble. ‘Noppie’ werd de eerste darter die hem wél raak prikte (2-2). Noppert kwam dan toch echt in moeilijkheden na een sterke 84-finish van Noguera (2-3). Van Gerwen en Alcinas waren ondertussen al aan het ingooien. Maar wat kan Noppert darten zeg! De Fries prikte zijn eerste acht pijlen op de juiste plek, eindigend op dubbel 8 (3-3).

Zelfs de laatste leg van de wedstrijd werd bloedstollend spannend. Noguera mocht aan de leg beginnen én was de betere; kreeg zelfs vier pijlen om opnieuw een koppelwedstrijd te mogen spelen. Dit lukte niet, terwijl Noppert koel genoeg was om via tops de winst te pakken.

Gemiddelden / Finishpercentage:
Danny Noppert: 92.01 / 30.77%
Jesus Noguera: 85.78 / 21.43%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *