Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Nederland vermorzeld Denemarken ondanks stroef begin

Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode mochten direct op de openingsavond in actie komen op de World Cup of Darts. De eerste tegenstander van het duo, Denemarken, begon beter dan verwacht.

Andreas Toft Jorgensen en Niels Heinsoe begonnen aan de wedstrijd en wisten direct hun eigen leg te winnen via een strakke finish van Heinsoe. Van Gerwen en Van Duijvenbode moesten even in de wedstrijd komen maar kreeg meer vertrouwen met de gelijkmaker door Van Duijvenbode (1-1).

De eerste break van de wedstrijd kwam uit de handen van Van Gerwen, die Nederland onder druk leidde naar de voorsprong (2-1) via dubbel 5. Een 180’er van ‘Mighty Mike’ volgde direct, maar ook Jorg Anderson gooide zijn eerste maximale score. Het bleek goed genoeg voor Van Gerwen om 44 uit te gooien en de voorsprong uit te breiden naar 3-1.

Dankzij een 171 wegzetbeurt van Van Duijvenbode kon Van Gerwen afvuren op de dubbel 16 voor de tweede break van de wedstrijd (4-1). Het kon bijna niet meer misgaan. Een sterke ‘Aubergenius’ zette de laatst leg van de wedstrijd opnieuw perfect weg waardoor Van Gerwen via tops de winst pakte.

Gemiddeldes/Finishpercentage
Nederland: 92.35/71.43%
Denemarken: 79.93/33.33%

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *