Nederland voorkomt stunt van Canada; Japan, Schotland en Ierland ook door

Zondagmiddag werden de kwartfinales gespeeld voor de World Cup of Darts. Nederland en Schotland kwamen onder meer in actie. Lees hier meer. 

Nieuw-Zeeland vs Japan
De eerste kwartfinale ging tussen Nieuw-Zeeland en Japan. De eerste singlepartij ging tussen Cody Harris en Seigo Asada. Asada begon enorm goed en pakte een 3-0 voorsprong. In leg 4 en 5 miste Asada veel matchdarts, maar uiteindelijk won de Japanner met 4-1. De tweede singlepartij ging tussen Haupai Puha en Haruki Muramatsu. In een spannende partij moest de zevende leg beslissing geven. Met een 16-darter zorgde Muramatsu ervoor dat Japan voor het eerst naar de halve finales toeging.

Schotland vs België
De eerste singlepartij in Schotland-België ging tussen Gary Anderson en Kim Huybrechts. Huybrechts nam een 1-0 voorsprong, maar miste twee pijlen op de dubbel voor 2-0. Anderson profiteerde en kwam helemaal in de wedstrijd. Door een aantal goede wegzetbeurten wist Anderson met 4-2 te winnen. De tweede single ging tussen Peter Wright en Dimitri van den Bergh. De eerste 4 legs gingen met de darts mee. Met een 76-finish in 12 darts brak Wright en hield met een 13-darter zijn eigen leg voor een 4-2 overwinning. Schotland naar de halve finales!

Ierland vs Oostenrijk
De eerste singlepartij in de derde kwartfinale ging tussen Steve Lennon en Zoran Lerchbacher. In een matige partij gingen de eerste 3 legs met de darts mee. In de vierde leg miste Lerchbacher 6 darts op de dubbel, via D8 brak Lennon en hield zijn eigen leg en versloeg daarmee de Oostenrijker met 4-1. De tweede singlepartij ging tussen William O’Connor en Mensur Suljovic, die zaterdagavond allebei boven de 110+ gemiddelde stonden te spelen in hun single. O’Connor kon zijn niveau van zaterdag niet herhalen en verloor met 4-0 van Suljovic, waardoor er een beslissende koppelpartij moest komen. Door goede scores van Lennon en de finishes van O’Connor bereikte Ierland de halve finales door een 4-0 zege in het beslissende koppel!

Nederland vs Canada
De eerste singlepartij ging tussen Michael van Gerwen en Dawson Murschell. De eerste twee legs gingen naar Van Gerwen, maar daarna was het 4 legs op een rij voor Dawson Murschell die Canada op een 1-0 voorsprong zette. De tweede singlepartij ging tussen Jermaine Wattimena en Jim Long. Wattimena begon sterk en kwam op een 2-0 voorsprong. Vanaf dat moment hielden beide spelers hun eigen leg, waardoor Wattimena 4-2 won en Nederland op 1-1 zette. Een beslissende koppel moest ook in deze kwartfinale de beslissing geven. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. Met een 13-darter brak het Nederlandse koppel naar 3-1 en plaatste zich met een 16-darter voor de halve finales!

Deel met:


Plaats een reactie