Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
België - World Cup of Darts 2023

Nederland vroegtijdig uitgeschakeld: België te sterk

Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode kunnen na één wedstrijd al weer naar huis op de World Cup of Darts. In een ware thriller werd er met 8-7 verloren van het Belgische team. Lees hier meer.

Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode mochten vanwege hun top 4 geplaatste status de groepsfase overslaan en hoefden zaterdagavond pas te starten aan de World Cup of Darts. België had er al twee wedstrijden op zitten. In groep A werden Finland (4-0) en China (4-3) verslagen. Team België was de afgelopen twee dagen het gesprek van de dag, vanwege de verslechterde relatie tussen Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh.

Beide landen houden eigen legs

Het was Van Duijvenbode die de wedstrijd mocht beginnen. De eerste zeven legs van de partij gingen allemaal met de darts mee. In leg 6 kreeg Nederland de enige kans op de break. Beide heren gooiden een 180’er, maar Van Duijvenbode kon het niet perfect af maken. Noppert kreeg vervolgens één kans op tops om te breaken, maar miste. Van den Bergh wist dubbel 4 te raken met zijn laatste pijl, waardoor het 3-3 werd. De laatste leg voor de pauze ging met een 17-darter naar de Nederlanders, waardoor zij gingen pauzeren met een 4-3 voorsprong.

België wint vijftiende leg

De Belgen kwamen goed uit de pauze. Met een 87-finish hielden ze hun eigen leg, waarna ze met een 18-darter de eerste break plaatsen voor een 5-4 voorsprong. Ze wisten de break echter niet te verzilveren. Noppert en Van Duijvenbode kwamen meteen met een antwoord, met een 14-darter werd er meteen terug gebroken. Ook Nederland wist de break niet te verzilveren, Van den Bergh wist via dubbel 8 de derde break op een rij te plaatsen en wederom de voorsprong te nemen; 6-5. Mede dankzij een 180’er van Van den Bergh en een hele belangrijke 108-finish van Huybrechts kwamen de Belgen voor het eerst op matchpoint; 7-5. Van Duijvenbode wist via dubbel 7 Nederland in de wedstrijd te houden door hun eigen leg te houden. Doordat zowel Van den Bergh en Huybrechts met een matige score begonnen, wisten de Nederlanders optimaal te profiteren. Met een 14-darter brak Van Duijvenbode terug en dwong zo een beslissende 15de leg af. Een spannende leg volgde. Door een knappe 177-score stond België na 12 pijlen op dubbel 16. Van Duijvenbode kreeg één kans om Nederland naar de kwartfinales te loodsen, maar 109 werd niet uitgegooid. Van den Bergh bleef koel, gooide dubbel 16 en verzekerde daarmee dat België morgen terugkomt voor de kwartfinales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
België: 92,13 / 50%
Nederland: 93,20 / 43,8%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *