Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Nederland wint eerste wedstrijd, ook Engeland verliest niet

Vanavond stond de tweede dag van de World Cup of Darts op het programma, het WK voor landenteams. Gisteren zagen we al dat Noord-Ierland en Wales werden uitgeschakeld. Zullen er vandaag ook verrassingen zijn? En wat gaat Nederland doen?

China (Zong, Liu) 1-5 Verenigde Staten (Young, Puleo)
De wedstrijd die de avond mocht openen. Het was niet zo’n spektakel. Zeker voor het publiek niet, want alle vier de darters speelden met een tergend langzaam tempo. China begon goed aan de wedstrijd en leek mogelijk te kunnen verrassen, maar het Aziatische land wist simpelweg de dubbels niet te raken waardoor de Verenigde Staten een ticket naar de volgende ronde kon boeken.

Italië (Micheletti, Tomassetti) 3-5 Canada (Murschell, Young)
Misschien wel de mooiste wedstrijd van de avond. De twee Italianen, Micheletti en Tomasetti, lieten hun darts van de beste kant zien. Goede score na goede score volgden. Het is dat Canada, en dan met name Dawson Murchell, ook zo goed speelde. Tegen ieder ander land had Italië verrast, maar helaas mocht het niet baten. Canada ging er met de winst vandoor door in de achtste leg te breaken.

Polen (Ratajski, Kanik) 5-2 Tsjechië (Sedlacek, Jirkal)
De battle van Oost Europa, met Krysztof Ratajski als bekendste naam. Tsjechië kwam de hele wedstrijd niet uit te voeten en dartte ondermaats. Daarentegen liet Ratajski wel zijn kunnen zien en ging Polen solide met de winst er vandoor. Karel Sedlacek had één lichtpuntje in de wedstrijd. De Tsjech wist een 160-finish te gooien.

Ierland (Lennon, O’Connor) 5-1 Griekenland (Michael, Symeonidis)
Ook hier was er een grote favoriet aan te wijzen: Ierland. Dit lieten ze ook prima blijken. Een goed spelende Steve Lennon en William O’Connor gaven John Michael en Veniamin Symeonidis geen enkele kans. Met name Veniamin Symeonidis was opnieuw ondermaats, net zoals eerdere optredens op de World Cup.

Engeland (Cross, Smith) 5-1 Filipijnen (Malicdem, Ilagan)
Een afstraffing door de Engelsen. Rob Cross en Michael Smith maakten hun favorietenrol waar tegen de Filipijnse darters. Met name Engeland dat echt als team opereerde, en niet als twee individuen, liet een mooi staaltje darts zien. Maar vergeet de Filipijnen niet. Zij lieten zien wat Azië te bieden heeft, en dat ze zeker niet onderdoen aan de Europese darters. Desondanks was het niet genoeg en pakte Engeland de winst.

Oostenrijk (Suljovic, Lerchbacher) 5-3 Rusland (Koltsov, Kadochnikov)
Een wedstrijd die volledig de kant van Rusland leek op te gaan. Met name Kadochnikov speelde verrassend goed. Het was juist de ervaren man bij Rusland, Koltsov, die het af liet weten om 4-1 en 4-2 te maken, waardoor Oostenrijk zijn kans pakte. Zoran Lerchbacher stond op uit de dood en liet een paar goede scores en finishes zien.

Australië (Whitlock, Anderson) 5-4 Finland (Kantele, Viljanen)
Helaas mondde het degelijke spel van Finland niet uit tot een verrassing op Australië. Bij Finland had Marko Kantele aan het begin van de wedstrijd de nodige stalen zenuwen om de dubbels raak te gooien, maar was de hele wedstrijd scorend de minste. Kim Viljanen was scorend de betere en met twee 180’er liet hij zien waartoe hij in staat is. De twee Australiërs lieten niet hun beste wedstrijd zien, maar lieten een goede laatste leg zien waardoor ze de wedstrijd op hun naam toeschreven.

Nederland (Van Gerwen, Wattimena) 5-0 Spanje (Reyes, Alcinas)
Het eerste WK koppels voor Jermaine Wattimena, zou dat wel goed gaan? Het antwoord is ja. Sterker nog, misschien was Wattimena wel beter dan Van Gerwen. In de eerste leg liet hij meteen zien dat hij in het Nederlands team thuishoort door een 100+ finish op zijn naam te schrijven. Dat het Spaanse koppel niet zo goed dartte was mooi meegenomen.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *