Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Geert Nentjes

Nederlanders presteren wisselvallig in eerste ronde

Het is gekkenhuis in Milton Keynes vrijdagmiddag. De eerste drie rondes van de UK Open worden afgewerkt. Zojuist is de eerste ronde afgerond. In de eerste ronde werd er al snel een 9-darter gegooid door de 17-jarige Bialecki. Van de 10 Nederlanders zijn er 6 door naar de tweede ronde. Lees hier een korte terugblik van de eerste ronde.

Niels Zonneveld 6-2 Geert de Vos
Niels Zonneveld heeft zijn eerste ronde partij tegen Geert de Vos overtuigend gewonnen. Beiden heren namen een goede vorm mee vanuit Q-school en veroverde daar ook hun tourkaart. Niels Zonneveld was deze partij een maatje te groot, Met een gemiddelde van 96 was Zonneveld scorend veel te sterk en had De Vos weinig kans. In de derde leg wist Zonneveld eenvoudig een break te forceren. Omdat hij scorend zo sterk was, wist hij deze eenvoudig te verdedigen en uit te breiden. In de zevende leg wist hij met een keurige 13-darter nog een break te forceren. Deze wist Zonneveld ook te verzilveren en zo plaatste Zonneveld zich met een 6-2 overwinning voor de tweede ronde.

Gino Vos 6-4 Adam Gawlas
Gino Vos heeft in de eerste ronde van de UK-open voor een kleine verrassing weten te zorgen door Adam Gawlas uit te schakelen. Hij startte fantastisch en won de eerste drie legs waarvan twee tegen de darts in. Hij gooide in deze drie legs ook nog eens een 101-finish voor de eerste leg en een 135-finish voor de derde leg. Hij moest wel gelijk weer een break afstaan, maar de tweede break gaf hij niet meer weg. Met een gemiddelde van bijna 95 gemiddeld wist Vos de eerste ronde te overleven door te winnen met 6-4.

Maikel Verberk 6-4 Martin Lukeman
Maikel Verberk heeft de tweede ronde bereikt. Door scorend goed werk wist hij het een goed finishende Martin Lukeman het moeilijk genoeg te maken. Lukeman gooide in deze wedstrijd een 111-finish, een 121-finish, een 115-finish en een 72-finish. Verberk wist deze tikken allemaal te verwerken en hield scorend stand. Via D4 wist hij de wedstrijd af te ronden en met een gemiddelde van 94 te winnen.

Berry van Peer 5-6 Martin Schindler
Berry van Peer is weer terug op het grote podium bij de PDC. Na het ontvangen van zijn tourkaart via de Development Tour is het nu tijd voor de UK Open. Van darteritus leek hij in deze pot geen last van te hebben. Van Peer startte de wedstrijd met een 12-darter om te breaken en deze wist Van Peer ook te verzilveren. Schindler ging scorend wel beter gooien en ging zich zo ook mengen in deze partij. Schindler wist zijn legs eenvoudig te houden, maar hij kon geen druk zetten op de legs van Van Peer. In de vijfde leg wist Schindler zelfs een 11-darter te produceren. In de achtste leg kwam de grote kans voor Schindler. Vanaf 88 kreeg hij zes pijlen om het weg te poetsen, dit lukte Schindler niet en dus wist Van Peer zijn leg te houden met een 20-darter. Van Peer stond zo op matchpoint. Schindler wist zijn leg te houden, dus zou het in de tiende leg moeten gebeuren. Schindler kreeg de kans van 83, hij gooide de Bull en wist zo eindelijk te break terug te pakken. In de laatste leg liep Schindler snel weg. Hij mistte vier matchdarts waardoor Van Peer nog een kans op 86 kreeg. Van Peer gooide hem niet en zo mocht Schindler zijn zesde matchdart erin gooien.

Geert Nentjes 6-5 Richie Burnett
Ook Geert Nentjes ging naar een decider leg, maar hij wist deze wel te benutten. Op bord 2 gingen Nentjes en Burnett samen voor de volledige 11 legs. Nentjes begon nog stroef aan de partij en moest gelijk zijn leg inleveren, maar hij wist deze ook gelijk weer terug te pakken door de ‘Big Fish’ te gooien voor een 12-darter. In de vijfde leg wist Nentjes ook een 124-finish te produceren terwijl Burnett op een dubbel stond. Het was een wisselvallige partij en beiden hadden moeite om met de dubbels. Uiteindelijk kwam Nentjes er als sterkste uit door de laatste leg keurig met een 14-darter te houden.

Bekijk hieronder alle uitslagen van de Nederlanders in de eerste ronde.

Kevin Doets 6-3 Joe Davis
Niels Zonneveld 6-2 Geert de Vos
Gino Vos 6-4 Adam Gawlas
Peter Hudson 6-1 Ryan te Vreede
Jason Heaver 6-2 Lorenzo Pronk
Lewis Williams 6-3 Luc Peters
Maikel Verberk 6-4 Martin Lukeman
Damian Mol 6-4 Ritchie Edhouse
Martin Schindler 6-5 Berry van Peer
Geert Nentjes 6-5 Richie Burnett

Alle overige uitslagen van de eerste ronde zijn hier te vinden op ons toernooicenter.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nederlanders presteren wisselvallig in eerste ronde