Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - Dutch Darts Championship 2023

Nederlands duel in België: geblesseerde Van Duijvenbode langs Van Barneveld

Het Belgische Wieze kleurde zaterdagavond even oranje: Dirk van Duijvenbode en Raymond van Barneveld gingen de strijd met elkaar aan in de tweede ronde van het Belgian Darts Open. Van Duijvenbode wist deze partij met 6-3 te winnen. 

Vrijdag kon Raymond van Barneveld James Wade verslaan, waardoor hij zaterdag mocht aantreden tegen landgenoot Dirk van Duijvenbode, die na een ongelukkige val in Leeuwarden hevige pijn kreeg aan zijn been. Het was aan ‘Barney’ om de wedstrijd in Wieze af te trappen en hoewel beide heren elkaar redelijk konden bijhouden, stelden ze in het begin van de partij allebei tweemaal hun eigen leg veilig. Van Duijvenbode deed dit middels onder meer een 11-darter. 

Vervolgens kreeg hij meerdere pijlen om een break te plaatsen, maar door missers op de dubbel kwam zijn tegenstander met de schrik vrij. Even later waren de rollen omgedraaid: ditmaal leek Van Barneveld een break te gaan plaatsen, maar ook bij hem zaten de dubbels niet mee. Kort daarop volgde dan toch echt de eerste break van de wedstrijd: met een 13-darter kwam Van Duijvenbode op een voorsprong van 4-3. Een 90-finish met twee keer dubbel achttien bracht ‘Aubergenius’ daarna op matchpoint.

Veertien pijlen waren vervolgens genoeg om nogmaals te ‘breaken’ en de overwinning met 6-3 binnen te halen. Het was de eerste keer dat Van Duijvenbode bij de PDC wist te winnen van Van Barneveld. In de volgende ronde mag hij het opnemen tegen de Canadees Matt Campbell.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages: 
Dirk van Duijvenbode: 91.63 / 42.9% 
Raymond van Barneveld: 91.76 / 18.8% 

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nederlands duel in België: geblesseerde Van Duijvenbode langs Van Barneveld