Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer

Nederlands succes op Challenge Tour 6+7

Een vroege dag voor de darters in Duitsland. Rond de klok van tien uur begon de Challenge Tour 6 en 7 in Hildesheim. Hier deden 250 darters aan mee, waaronder 41 Nederlanders en 1 dame. Berry van Peer wint Challenge Tour 6 en John Henderson was de winnaar van Challenge Tour 7, Meulenkamp runner-up. Lees hier meer.

Challenge tour 6

Fallon Sherrock verloor in de tweede ronde na goed spel. Sharrock miste na 7 perfecte pijlen de triple om de 9-darter af te maken. Ze verloor met 5-4 van Franz Roetzsch. Dom Taylor won met 100+ gemiddeld van Darryl Pelgrim (5-2) bij de laatste 64. In de eerste ronde wist hij nog nipt te winnen van Lukas Wenig met 5-4. Bij de laatste 16 zaten Sebastian Bialecki, Danny Lauby, John Henderson, Andy Boulton en Owen Bates er nog in. De heren gooiden goede wedstrijden, waarbij alles tussen de 85+ en 99 gemiddeld zat. In diezelfde ronde namen Andy Boulton en John Henderson het tegen elkaar op. Boulton was net niet sterk genoeg en verloor met 5-4. Hierdoor voegde Henderson zich bij de laatste 8. Eddie Lovely won comfortabel met 5-2 van Stefan Bellmont, waardoor hij ook bij de kwartfinales aankwam. De Ier Conor Heneghan wist niet te winnen van Conan Whitehead en Tommy Morris mocht gooien tegen Peter Jacques. Jacques was te sterk en won met 5-3. Als laatste kwartfinalist kwam Sebastian Bialecki erbij. Hij won van Jim Moston met 5-3. 

Hierdoor werden de kwartfinales als volgt: Jacques tegen Bialecki (5-1), Danny Lauby tegen Henderson (5-4), Berry van Peer won met 5-2 met een 112+ gemiddelde van Conan Whitehead en Roy van de Griendt verloor met 5-4 van Eddie Lovely. 

De Nederlanders

Van de 41 Hollanders die meededen, konden helaas 20 niet door de eerste ronde komen. Hier waren ook al meerdere onderonsjes: Wesley Plaisier won met 5-3 van Jeroen Mioch, Jeremy van der Winkel won met 5-2 van Patrick Maat, Benito van de Pas won ook met 5-2 van Lars Moinat, Sven van Dun won met een whitewash (5-0) van Jamai van den Herik en ditzelfde gebeurde bij Wim Hofsink die verloor van Patrick van den Boogaard. Als laatste onderonsje won Arjan Konterman met 5-3 van Dustin Straver. 21 Nederlanders dus bij de laatste 128. Moreno Blom verloor met 5-2 van Tytus Kanik., nadat hij in de eerste ronde won met 105+ gemiddeld. Ook hier was weer Nederlandse onderonsje. Chris Landman mocht het opnemen tegen Ron Meulenkamp. Dit werd 5-3 voor Landman. Voor Michael Stoeten, Gilbert van der Meijden, Marco Verhofstad, Benito van der Pas, Davy Proosten en Patrick van den Boogaard was dit het eindstation. 

Ook bij de laatste 64 moesten Nederlanders opnieuw tegen elkaar. Patrick Peters mocht tegen Jeremy van der Winkel. Dit werd 5-1 voor Peters. Dit liet nog 12 Nederlanders over. In deze ronde verloren Alexander Merkx, Vinay Ramnath, Sven van dun, Arjan Konterman, Wesley Plaisier, Roemer Mooijman en Chris Landman. Toen waren er nog vijf Nederlanders over bij de laatste 32. Roy van de Griendt won nipt met 5-4 van Dom Taylor en schoot door naar de laatste 16 en ook Berry van Peer, Martijn Dragt, Christian Kist en wonnen. Patrick Peters kon het niet opbrengen tegen een te sterke Eddie Lovely en verloor met 5-3. Opnieuw mochten bij de laatste 16 Nederlanders tegen elkaar en ditmaal waren Berry van Peer en Martijn Dragt aan de beurt. Van Peer won met 5-3. Roy van de Griendt won met 5-3 van Owen Bates, waar helaas Christian Kist niet kon winnen van de Amerikaanse Danny Lauby. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen behaalde Roy van de Griendt en Berry van Peer de kwartfinales. 

Halve finales en finale

De halve finales werden Eddie Lovely tegen Berry van Peer en die werd gewonnen door Berry van Peer met 5-1. De andere halve finale was Danny Lauby tegen Peter Jacques. Hierin was Jacques de sterkste (5-4). De finale werd Van Peer tegen Jacques. De Nederlander mocht de finale beginnen en hield dan ook zijn eigen leg. Ook de Engelsman wist zijn eigen leg te houden met een 14-darter. De derde leg ging opnieuw met de darts mee en het stond 2-1 voor Van Peer. In de leg erna brak Van Peer de Engelsman nadat hij al 3 darts miste om zijn eigen leg te houden. Deze break verzilverde hij met een 14-darter om zijn eigen leg te houden. Het werd 4-1 voor Van Peer. Matchpoint zou je kunnen zeggen. Van Peer kreeg nog een leg tegen doordat Jacques zijn eigen leg hield en het werd 4-2. Toen was het wel echt klaar en wist de Nederlander de winst binnen te slepen door zijn eigen leg te houden. Het werd 5-2 voor Van Peer.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Berry van Peer: 94.51 / 56%
Peter Jacques:
94.56 / 18%

Challenge tour 7

In de middag was het opnieuw tijd voor een Challenge Tour. James Richardson won met 102+ gemiddeld in de eerste ronde van Steffen Siepmann met 5-2. Bij de laatste 128 won Ron Meulenkamp uitmuntend van de Ier Conor Heneghan met 5-0 en een 108+ gemiddelde. In de kwartfinales mochten John Henderson tegen Reece Colley gaan gooien. Dit werd 5-2 voor Henderson. De andere kwartfinale werd 5-0 voor Stefan Bellmont die wist te winnen van David Wawrzewski.

De Nederlanders

Ditmaal waren het 21 van de 41 Nederlanders die de eerste ronde niet doorkwamen. De winnaar van de ochtendsessie; Berry van Peer lukte dit ook niet. Hierdoor bleef de helft over bij de laatste 128. In deze ronde sneuvelden er elf Nederlanders, waaronder Jimmy van Schie die het niet kon opbrengen tegen een goed scorende Fallon Sherrock met 5-2. Ook was er een Nederlands onderonsje tussen Martijn Dragt en Hans Achten (5-4). Helaas verloren Arjan Konterman, Martijn Dragt en Patrick van den Boogaard bij de laatste 64.

Bij de laatste 32 won Gilbert van der Meijden van Robert Nelson (5-1), won Ron Meulenkamp van David Schlichting met 5-3 en was Benito van de Pas te sterk voor Harry Ward met 5-2. Ook Wesley Plaisier wist deze ronde door te komen door te winnen van Dragutin Horvat met 5-2. Sven van Dun en Moreno Blom kwamen helaas deze ronde niet door. In de ronde hierna verloor Van der Meijden met 5-2 van Stefan Bellmont en won Ron Meulenkamp nipt van Cedric Coryn met 5-4. De twee resterende Nederlanders: Wesley Plaisier en Benito van de Pas mochten tegen elkaar gooien. Hiervan was Plaisier de sterkere die met 5-4 net aan wist te winnen. In de kwartfinale kon hij het helaas niet meer opbrengen tegen de Ierse Niall Culleton (3-5), maar won Ron Meulenkamp wel van Scott Marsh met 5-3.

Halve finales en finale

In de halve finales zat er nog een Nederlander in. Meulenkamp nam het op tegen de Ier Niall Culleton, die de Nederlander nipt wist te winnen met 5-4 en nam een plek in de finale in. De andere finalist werd John Henderson die in de halve finale met 5-3 won van Stefan Bellmont. Ron Meulenkamp mocht in de finale niet beginnen. De Schot hield zijn eigen leg en dat Meulenkamp ook, nadat Henderson kans had om te breken. Het werd 1-1. Opnieuw hielden beide heren hun eigen leg, waarvan Henderson dat deed in 14 darts. Het ging gelijk op en werd 2-2. Deze lijn werd doorgetrokken want ook nu hielden beide heren hun eigen leg. De Nederlander deed dit met een mooi 160 finish en het werd 3-3. De Schot gooide opnieuw een 14-darter om op matchpoint te komen. Nadat Meulenkamp 120 miste op tops om in de wedstrijd te blijven, wist Henderson te checken nadat hij al 2 matchdarts gemist had. Het werd 5-3 voor John Henderson.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Ron Meulenkamp: 89.18 / 38%
John Henderson: 87.96 /
42%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen / NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *