Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Nederlands succes in New Zealand

De finale in New Zealand kleurt volledig oranje. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben het tegen elkaar opgenomen. Michael van Gerwen wint deze finale en pakt daarmee zijn tweede titel. Het verslag van deze dag vind je hieronder.


Lange dag begint met de kwartfinales
De eerste wedstrijd werd gespeeld door James Wade tegen Peter Wright. Wade vloog er vandoor en belandde al snel op een 5-0 voorsprong. Wright gooide met zijn eerste leg een geweldige 139 finish, maar dat is niet zijn redding. Wade met een 58% op zijn dubbels was veruit de beste en belandde in de halve finale met een winst van 8-4. Daarna is onze Raymond van Barneveld aan de beurt tegen Daryl Gurney. De mannen liepen tot de 8e leg gelijk op, ze behouden hun eigen legs en voelden elkaar aan. Dan zet RVB de versnelling in en met al zijn zelfvertrouwen won hij de wedstrijd met 8-6. In de 3e wedstrijd in de kwartfinale kwamen we weer een Nederlander tegen, dit keer Michael van Gerwen die het opnam tegen Gary Anderson. Anderson begon met een 3-1 voorsprong, maar even later kwam van Gerwen terug voor een 3-3 gelijkstand. Anderson brak van Gerwen nog een keer voor de 5-4, maar dat mocht niet baten voor de Schot, want van Gerwen won met 8-5 en stond daarom ook in de halve finales. De laatste wedstrijd van de kwartfinales werd gespeeld door Rob Cross en de enige New Zeelander die nog over was Ben Robb. Cross begon sterk met een 3-0 voorsprong. Robb kon duidelijk niet meekomen met het niveau van Cross, maar kwam toch nog met 3 legs op het bord. Cross won het van Robb met 8-3 en was de laatste halve finalist.

De halve finales zorgt voor een verrassing 
Raymond van Barneveld begon de halve finale tegen James Wade. van Barneveld begon goed en met een 2-1 voorsprong begon de wedstrijd goed. Wade had het moeilijk, hij mistte 5 darts op de dubbels en daardoor kwam van Barnveld op een 3-1 voorsprong. Wade kwam terug naar een 5-4, maar nog steeds lijdt van Barneveld. Een goede wedstrijd voor van Barneveld, hij gooide een 154 finish en kwam op een 7-5 voorsprong. Wade kwam niet meer terug en van Barneveld won de wedstrijd met 8-5 en was daarmee de eerste finalist.
De tweede halve finale werd gegooid door Michael van Gerwen tegen Rob Cross. Een vliegende start voor van Gerwen, hij stormde naar een 3-1 voorsprong met een 106 gemiddelde. van Gerwen leidde de hele wedstrijd en met een 14 darter bleef hij op een voorsprong van 5-2. van Gerwen bleef goed gooien en met een 118 finish en een voorsprong van 7-3 was hij 1 legje verwijderd van de finale. Die leg was snel gegooid, van Gerwen versloeg Cross met 8-3 en we kregen daarom een Nederlandse finale tussen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen.

De Nederlandse finale in New Zeeland 
De finale in New Zeeland werd gespeeld door de Nederlanders Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. van Barneveld begon met een 174 score, maar mistte daarna de dubbel 4 en van Gerwen profiteerde daarvan en pakte de eerste leg. Daarna is van Gerwen helemaal los, hij pakte alle legs en kwam tot een 5-0 voorsprong op Raymond van Barneveld. De finishes van van Barneveld liepen niet goed. Toch pakte van Barneveld een leg en het is 5-1. van Barneveld zette nog druk met een 180-er maar van Gerwen was niet onder de indruk en lijdt nog steeds met 7-1. Hij was daarmee nog maar 1 leg verwijderd van de titel. van Gerwen pakte ook de laatste leg in won met 8-1 van Raymond van Barneveld. Hij won daarmee zijn 2e titel en dat is precies wat hij wou zei hij achteraf in een interview; ‘Ik wou twee World Series winnen op deze trip en ik ben blij dat het mij is gelukt. Ik had twee slechte maanden, waar ik niet goed heb gepresteerd, maar iedereen om mij heen stond altijd bij me en we hebben niet opgegeven.’ aldus Michael van Gerwen.

Image courtesy of FOTO: PDC/Photosport
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *