Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Nederland - 4 Nations Cup 2023

Nederlands Team pakt drie overall-titels op 4 Nations Tournament

De Nederlandse ploeg presteerde vandaag uitstekend en neemt 3 gouden & 1 zilveren medaille mee uit het Duitse Borken tijdens het ‘4 Nations Tournament’. Daarnaast wist Moreno Blom aan het begin van de dag geschiedenis te schrijven met de eerste 9 darter tijdens het 4 Nations Tournament.

Jeugd

De oranje jeugd begon de dag sterk en was voortdurend in gevecht met het Duitse team om de eerste plaats. Bradley van der Velden, Pim van Bijnen, Kendji Steinbach en Sydnee de Vries verdedigde in de laatste wedstrijd tegen Duitsland een kleine voorsprong op onze Oosterburen. Maar de Duitser maakten zeker ook nog kans op de titel.  Het waren echter de Nederlandse boys die ook deze beslissende wedstrijd wisten te winnen en de titel grepen! De Nederlandse meisjes speelden ook prima. Chantal Tessin en Daphne Camijn eindigen vlak achter de ervaren Duitse meisjes op de 2e plaats.

Dames

Priscilla Steenbergen, Noa-Lynn van Leuven, Aletta Wajer en Desiree Geel volgden het goede voorbeeld van de jeugd. De hele dag waren onze oranje dames de sterkste. In de laatste wedstrijd werd Duitsland met duidelijke cijfers verslagen en pakten de dames de 4 Nations-titel. Een overtuigende zege van de Nederlandse dames!

Heren

De oranje heren streden de hele dag met de Duitsers om de titel. Bij het ingaan van de laatste wedstrijd hadden onze oranje mannen een kleine voorsprong op de Duitsers. Onze Oosterburen vochten nog voor wat ze waard waren, maar de oranje ploeg wist uiteindelijk ook deze wedstrijd binnen te slepen en Moreno Blom, Wesley Plaisier, Alexander Merkx, Dennie Olde Kalter, Gillian Koehoorn, Bram van Dijk, Kristiaan de Boer en Stefan Schroder stelde daarmee de derde 4 Nations-titel veilig voor de oranje ploeg.

Morgen staat het singletoernooi op het programma en zal het Nederlands team het wederom opnemen tegen de nationale teams van Duitsland, België en Luxemburg.

Uitslagen

Benieuwd naar de uitslagen van alle wedstrijden? Klik hier en bekijk alle wedstrijden van het 4 Nations Tournament. 

Tekst: NDB Darts

Image courtesy of FOTO: NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nederlands Team pakt drie overall-titels op 4 Nations Tournament