Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Priscilla-Steenbergen-Lakeside-Anca-Zijlstra-WDF-WK

Nederlands Team voor Six Nations Cup bekend gemaakt

We zijn verheugd te kunnen melden dat de Six Nations Cup van 17 t/m 19 juni aanstaande in Schotland door zal gaan. Na de coronapandemie is dit het eerste evenement, na ruim twee jaar, voor de senioren van het Nederlands Team.

De Six Nations Cup kent volgens velen het sterkste deelnemersveld van alle internationale teamtoernooien, oftewel topdarts en teamprestaties op het hoogste niveau!

In totaal worden vijf heren en drie dames afgevaardigd naar Schotland, waar het evenement wordt gehouden van 17 t/m 19 juni. Gezien de bijzondere situatie door de coronacrisis en de langdurige onderbreking van nationale en internationale toernooien, zijn alle kwalificatiemogelijkheden zoals beschreven in het selectiereglement niet georganiseerd. Daarom heeft de Technische Staf van de NDB na uitgebreid beraad de teams bepaald voor de Six Nations Cup Darts 2022, conformonze eerdere updates. Bij het benoemen van het team heeft de Technische Staf zowel de prestaties in het huidige NDB rankingseizoen, als de geleverde prestaties op de nationale en internationale toernooien meegewogen.

Natuurlijk zullen alle toernooien die momenteel weer plaatsvinden, waaronder de NDB Ranking, het NK Darts 2022 en diverse internationale toernooien en rankings, weer resulteren in een reguliere Nederlandse selectie voor het seizoen 2022- 2023, conform het selectiereglement. Benieuwd hoe jij je kan plaatsen voor het Nederlands team, check dat zeker dit bericht.

Damesteam:
Het damesteam zal bestaan uit Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen en Lerena Rietbergen. Een mooie mix van ervaring en jong talent! Anca staat momenteel gedeeld derde op de NDB ranking, bekleed momenteel de vierde plek op de WDF ranking en beschikt over veel ervaring als Nederlands teamspeler. Priscilla Steenbergen speelde afgelopen maand een fantastisch WDF WK op de Lakeside en staat op de NDB ranking op dit moment ook derde. Daarnaast is zij na Anca en Aileen de beste Nederlandse dames op de WDF ranking. Lerena Rietbergen behaalde de afgelopen maanden diverse aansprekende resultaten op nationale en internationale toernooien. Daarnaast stroomt Lerena door vanuit de jeugdselectie naar de dames!

Natuurlijk heeft de technische staf ook gesproken met o.a. Aileen de Graaf en Noa-Lynn van Leuven. Echter heeft Aileen reeds eerder aangegeven dat ze het op dit moment qua tijd niet meer gecombineerd krijgt met haar privésituaties. Noa-Lynn is een nieuwe speelster aan het front en dit jaar doet ze voor het eerst mee aan de NDB Ranking. Op de eerste drie NDB Rankings presteerde ze goed, maar Noa-Lynn heeft nog geen enkele internationale ervaring opgedaan, waardoor de Six Nations Cup voor nu nog te vroeg komt.

Herenteam:
Bij de heren komen de volgende vijf spelers in actie: Kristiaan de Boer, Patrick van de Boogaard, Owen Roelofs, Danny van Trijp en Wesley Plaisier. Kristiaan de Boer en Patrick van de Bogaard spelen een uitstekend NDB rankingseizoen, waarin zij momenteel 2e en 3e staan. Ook de nummer vijf van de NDB ranking, Owen Roelofs, is geselecteerd voor het Nederlands team. Owen is een bekend gezicht en heeft in het verleden veel ervaring opgedaan in de jeugdselectie en presteert de laatste maanden erg goed op diverse internationale toernooien. De vierde speler in het team is Danny van Trijp. Danny miste wegens persoonlijke omstandigheden helaas de 2e NDB ranking, maar presteerde op de overige Rankings prima. Daarnaast behaalde Danny de afgelopen maanden diverse aansprekende internationale resultaten en staat hij 3e op de Challenge Tour. De vijfde en laatste spelers is Wesley Plaiser. Op de NDB Ranking behaalde Wesley wisselende resultaten, maar op alle internationale toernooien presteert Wesley al maanden uitmuntend.

Natuurlijk hebben we ook gesproken met de huidige nummer 1 van de NDB Ranking Ivo Leeksma, echter heeft Ivo zelf besloten dat de stap naar het Nederlands team op dit moment nog te vroeg komt voor hem. Jelle Klaasen, nummer 3 op de NDB ranking, en Richard Veenstra, beste Nederlander op WDF ranking, bedanken op dit moment voor het Six Nations team. Beide heren geven aan in de toekomst nog open staan voor een terugkeer in het Nederlands team.

Historie:
De Nederlandse heren hebben de Six Nations Cup driemaal gewonnen. In 2013 in Texel, in 2018 in Engeland en de laatste editie in 2019 in de Bonte Wever in Assen. De dames waren vaak dichtbij maar moeten nog altijd wachten op hun eerste overwinning.

Spelformat:
Tijdens het toernooi komen per team vijf heren en drie dames in een round-robin systeem in actie. Omdat alle wedstrijden op het podium worden gespeeld en spelers om beurt strijden om de winst van één leg blijft het constant spannend en spectaculair. De zes landen worden dus verdeeld over twee groepen waarvan de nummers één en twee doorstromen naar de halve finales. De dames en heren spelen ieder hun eigen toernooi. Daarnaast zal er op de eerste dag ook nog een singlestoernooi gespeeld worden.

Topdarts tijdens de Winmau Six Nations Cup Darts is absoluut gegarandeerd omdat de beste spelers van de nationale teams uit Engeland, Wales, Schotland, Ierland, Noord-Ierland en Nederland in actie zullen komen!

Tekst: NDB Darts

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *