Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Niels Zonneveld

Nederlandse dubbelslag: Doets en Zonneveld slaan toe

Dag twee van de Europese Development Tour was nog succesvoller dan dag één. Na Jurjen van der Velde gingen vandaag de titels naar Kevin Doets en Niels Zonneveld. Lees hier meer.

Development Tour 3

Nadat de stofwolken van een drukke vrijdag waren opgetrokken begon op de zaterdag dag twee van de Europese Development Tour. Het beloofde weer een mooie dag te gaan worden voor de Nederlanders: eenmaal aangekomen bij de laatste acht zaten er nog zeven van onze landgenoten van ons in het toernooi. Niels Zonneveld liet zich weer zien, maar hij verloor wel van Mike van Duivenbode. Van Duivenbode stootte daarna ook door tot de finale, waarin hij de opgeleefde Kevin Doets trof. Na een lange periode van fysiek ongemak keerde ‘The Pigeon’ dit weekend terug op het dartcircuit: een zeer succesvolle terugkeer mag wel worden gezegd. Na een sterke eerste dag begon hij ook vandaag goed met overwinningen op Roman Benecky (4-3), Gillian Koehoorn (4-1) en Rusty-Jake Rodriguez (4-1). Sebastian Bialecki werd met maar liefst 4-0 verslagen, waarna Niels Zonneveld in een titanenstrijd met 5-3 geklopt werd. De nummer één van de Order of Merit, Jurjen van der Velde, volgde in de halve finale. Een echte strijd werd dit niet: Van Duivenbode won met 5-2.

Doets kende een moeilijke eerste dag, maar leek vandaag zijn ritme iets beter te hebben gevonden. Hij noteerde meteen drie keer een 4-1 overwinning tegen Maximilian Kiessling, Nico Krause en Owen Roelofs. Gian van Veen werd zelfs met 4-0 aan de kant gezet, waarna Youri Brouwer in de kwartfinale met 5-3 klop kreeg. In de halve finale trof hij met Bradly Roes de finalist van toernooi één: met 5-2 boekte hij hier een eenvoudige zege.

De finale werd enorm spannend. Beide mannen hielden twee keer hun eigen leg, waarna Doets de mogelijkheid kreeg om in 21-pijlen te breken. Dit deed hij, maar met een 13-darter brak Van Duivenbode meteen terug. Hij hield zijn eigen leg in 17-pijlen, waardoor hij de wedstrijd weer naar zijn hand zette. Door een 16-darter van Doets kwam er echter wel een beslissende leg. Van Duivenbode mag beginnen, maar Doets won hem. Een 15-darter met een 116-finish leverde hem al zijn tweede titel van het jaar op, na zijn overwinning op de Challenge Tour ruim een maand geleden.

Kevin Doets: 93.55 / 33%
Mike van Duivenbode: 80.59 / 33%

Development Tour 4

Kan er nog meer succes komen voor de Nederlanders? Jazeker. Dit keer stonden er ‘slechts’ vijf landgenoten in de kwartfinale, maar kwam er wel weer een volledig Nederlandse finale. Na Van der Velde en Doets, die in toernooi vier al voor de kwartfinale verloren, zou er nu een winnaar komen uit het duel tussen twee bezitters van een Tour Card, namelijk Geert Nentjes en Niels Zonneveld. Nentjes wist in de eerst drie toernooien niet voorbij de laatste 16 te komen, maar nu was het wel raak met een finaleplek. Drie keer een 4-1 overwinning op achtereenvolgens Damian Mol, Justin Paul en Joey de Jong zorgden voor een geweldige start, waarna ‘The Spear’ maar net goed wegkwam tegen Jonathan Parvaneh (4-3). Rusty-Jake Rodriguez werd daarna met 5-3 verslagen, waarna dezelfde uitslag volgde in de halve finale tegen Gillian Koehoorn.

Zonneveld had de smaak goed te pakken vandaag. Met een kwartfinale in toernooi één begon hij al goed, maar een finaleplaats is natuurlijk nog een stuk beter. Ook hij begon met een 4-1 zege (tegen Dominik Grüllich), waarna hij een beslissende leg nodig had tegen Marvin van Velzen. Marcel Gerdon werd wel weer met 4-1 verslagen, waarna ook Jamai van den Herik (4-2) en Mike van Duivenbode (5-0) geen partij konden bieden. Nico Kurz was de laatste horde: de Duitser werd met 5-1 verslagen.

Met een 10-darter schoot Zonneveld als een raket weg in de finale. Hij volgde dit op met legs in 16 en 13 pijlen, waardoor zijn gemiddelde ruim boven de 110 bleef. Dit zakte echter erg snel, nadat hij moest toezien hij Nentjes de vierde leg in 21-pijlen pakte. Zonneveld reageerde met een 11-darter en pakte de 4-1 voorsprong. In de twee legs daarna kwamen er ook al matchdarts, maar door missers liet Zonneveld Nentjes in leven. Het leek zelfs 4-4 te gaan worden, maar Nentjes besloot anders. Hij miste zes pijlen voor een beslissende leg, waardoor hij de titel zo aan weg gaf. Zonneveld stijgt met deze titel naar plek twee op de ranglijst, een gevaarlijke kandidaat voor de eindzege dus

Niels Zonneveld: 94.81 / 42%
Geert Nentjes: 87.12 / 27%

Nederlanders

Een ongelofelijk goede dag voor onze landgenoten leverde twee titels op. Niet alleen waren alle finales volledig Nederlands, ook waren de kwartfinales flink oranje. Jurjen van de Velde behoudt zijn koppositie, maar hij wordt nu wel flink bedreigd door onder andere Zonneveld en Doets.

Order of Merit

  1. Jurjen van der Velde 2600
  2. Niels Zonneveld 2550
  3. Rusty-Jake Rodriguez 2500
  4. Kevin Doets 2300
  5. Mike van Duivenbode 1800
  6. Bradly Roes 1550
  7. Geert Nentjes 1300
  8. Maikel Verberk 1200
  9. Jeroen Mioch 1000
  10. Gian van Veen 900
Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *