Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Nederlandse EK Jeugdselectie bekend

Het EK jeugd staat van 11 tot en met 14 juli op het programma in Ankara in Turkije. Vier jongens en twee meisjes mogen Nederland vertegenwoordigen op het kampioenschap. De technische staf heeft inmiddels, in samenspraak met de jeugd bondscoach Dick Bontekoe, de selectie samengesteld.

Het jongensteam zal dit jaar bestaan uit Jurjen van der Velde, Danny Jansen, Luke van der Kwast en Marcel Bus. Bij de meisjes gaan Lerena Rietbergen en Rosanne van der Velde Nederland vertegenwoordigen.

Met Danny en Luke kent het jongensteam twee debutanten op het Europees Kampioenschap. Beiden speelden een sterk NDB Rankingseizoen en eindigden op een gedeelde tweede plaats. Danny werd in maart aan de selectie toegevoegd om in april deel te nemen aan de 4 Nations. Voor Luke gaat het de eerste keer worden dat hij voor het Nederlands team in actie komt. Jurjen van der Velde was vorig jaar al van de partij tijdens het EK jeugd en won daar de singles-, team- en overalltitel. Jurjen won tijdens het afgelopen seizoen ook de Winmau World Masters, de JDC wereldtitel en werd twee weken geleden back-to-back Nederlands Rankingkampioen. Marcel Bus maakt het Nederlands team compleet en ook hij was vorig jaar al van partij en wist overall Europees kampioen te worden. Marcel haalde de Nederlandse selectie door zijn vierde plaats op de ranking net niet, maar door zijn ‘steady’ prestaties voegt de technische staf hem per direct toe aan de selectie.

Het meisjesduo bestaat dit jaar dus uit Lerena Rietbergen en Rosanne van der Velde. Zijn werden de nummers één en twee van de ranking en waren samen goed voor zeven van de acht rankingtitels. Rosanne maakte net als Danny in april haar debuut voor het Nederlands team tijdens het 4 Nations Tournament. Lerena gaat haar derde EK jeugd spelen en werd in 2015 in Zweden al eens overall Europees kampioen.

De WDF Europe Cup Youth wordt ieder jaar georganiseerd onder auspiciën van de World Darts Federation. De jongens spelen een teamtoernooi, koppeltoernooi en singeltoernooi. De meisjes spelen singles en koppels. Binnen elk onderdeel, bij zowel de jongens als de meisjes, zijn punten te verdienen en het land met de meeste punten wordt als Europees Kampioen Jeugd gekroond. Beide categorieën, meisjes en jongens, kunnen een overall titel behalen. Per onderdeel zijn er tevens medailles te winnen. Het Nederlands team kent een fantastische historie op dit toernooi waarvan de eerste editie georganiseerd werd in 1990.

Tekst: NDB Darts

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *