Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert vs Michael van Gerwen

Nederlandse finale op Austrian Darts Open

Danny Noppert en Michael van Gerwen gaan tegen elkaar strijden voor de Austrian Darts Open titel. Nathan Aspinall en Stephen Bunting werden verslagen in de halve finales. Lees hier meer.

Noppert naar allereerste Euro Tour-finale

Het was Nathan Aspinall die de eerste halve finale mocht beginnen. Toch was het Danny Noppert die de eerste leg pakte, met een 83-finish wist hij meteen te breaken. De break werd niet verzilverd door de Fries, hij miste tops voor een 68-finish waarna Aspinall via tops meteen terug brak naar 1-1. Vervolgens gingen legs 3 en 4 met de darts mee voor een 2-2 tussenstand. In de derde leg was het opnieuw Noppert die een break plaatste, in 17 darts kwam de Fries weer op voorsprong. Dit keer werd de break ook verzilverd, met een 13-darter kwam Noppert op een 4-2 voorsprong.

Aspinall kon het scorende vermogen van Noppert niet bijhouden en dat resulteerde opnieuw in een break. Met de tweede 13-darter op een rij werd het 5-2. Een 78-finish zorgde er een leg later voor dat ‘The Freeze’ op matchpoint kwam. In de negende leg maakte Noppert het meteen af. Via dubbel 2 won Noppert met 7-2 en mag hij zich op gaan maken voor zijn allereerste Euro Tour-finale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 90,43 / 30,4%
Nathan Aspinall: 81,12 / 66,7%

Van Gerwen maakt Nederlandse finale compleet

Het was Michael van Gerwen die de tweede halve finale mocht beginnen. Hij begon dan ook erg sterk door de eerste drie legs te pakken in 17 en 2 keer 15 darts. In de vierde leg kwam Bunting op het scorebord door een knappe 108-finish uit te gooien. Een leg later maakte Bunting ook de break ongedaan, dit deed hij met een 14-darter. De break werd vervolgens niet verzilverd, Van Gerwen brak een leg later meteen terug met een 58-finish.

Ook Van Gerwen kon de break niet verzilveren, met een 15-darter brak Bunting wederom terug. Bunting begon vervolgens matig aan zijn eigen leg. Hij gooide in zijn eerste drie beurten slechts één triple, waardoor de Nederlander met een 60-finish op een 5-3 voorsprong kwam. Dit keer hield ‘Mighty Mike’ zijn eigen leg wel. Via dubbel 4 kwam hij op matchpoint. In de tiende leg kreeg Van Gerwen drie matchdarts, maar miste. Bunting hield hierdoor via dubbel 10 toch zijn eigen leg. Een leg later wist Bunting ook nog terug te breaken tot 6-5. Daar bleef het uiteindelijk bij. Van Gerwen produceerde een 13-darter in leg 12 en plaatste zich zo voor de finale van de Austrian Darts Open.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 92,46 / 31,8%
Danny Noppert: 91,36 / 41,7%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *