Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nederlandse heren - WDF World Cup 2023

Nederlandse heren bereiken teamfinale, Van Peer halve finalist singles

Team Nederland heeft zich verzekerd van minimaal vijf medailles op de WDF World Cup in Denemarken. Voor de Nederlandse heren deden vrijdag goede zaken. Lees hier meer.

Heren

Voor de heren stond vrijdag de laatste 16 t/m de halve finales van het teamevent op het programma, maar ook de kwartfinales van het singletoernooi. Nederland was in beide toernooien nog actief. Om 11:00 uur begonnen de Nederlanders heren met de laatste 16 van het teamevent, waarin ze Duitsland troffen. Nadat de eerste 5 legs werden gewonnen, werd de wedstrijd zakelijk met 9-2 over de lijn getrokken. In de kwartfinales troffen ze Schotland, die Zwitserland met 9-8 had verslagen bij de laatste 16. Ook tegen de Schotten had Nederland geen enkel probleem, ook zij kwamen niet verder dan twee legs. Een medaille was zeker, maar de Nederlandse heren wouden natuurlijk meer. In de halve finale namen ze het op tegen het sterke Zweden. Nilsson en Engström wonnen de eerste twee legs, waardoor Nederland meteen een break achter liepen. Deze break bleef tot leg 12, waarin Jelle Klaasen een 11-darter produceerde voor een 6-6 tussenstand. Ryan de Vreede kon deze break in 14 pijlen verzilveren en zo hadden de Nederlanders voor het eerst de voorsprong in handen. In leg 14 miste Harrysson een pijl om zijn eigen leg te houden, Plaisier bleef koel en bracht Nederland op matchpoint. Een leg later maakte Klaasen het in stijl af, met een 104-finish bereikte Nederland de finale. De finale zal zaterdagavond worden gespeeld, waarin Engeland de tegenstander zal zijn.

Vrijdagavond werden de kwartfinales van het singletoernooi voor de heren afgewerkt. Voor Nederland moest Berry van Peer de eer hoog houden. Hij mocht het in de tweede kwartfinale opnemen tegen de Amerikaan Bruce Robbins. Een echt spannende kwartfinale werd het niet. De eerste twee legs werden door Van Peer gewonnen in meer dan 6 beurten. Dit volgde hij op met twee knappe finishes, 83 en 111 werden uitgegooid voor een 4-0 voorsprong. Een comeback zat er niet in voor de Amerikaan, via dubbel 8 verzekerde ‘Bionic’ zich voor een plaats bij de laatste 4. De halve finales en finale staan zaterdagmiddag gepland.

Door het behalen van de teamfinale en de halve finales voor Berry van Peer hebben de Nederlandse heren de overall titel met succes verdedigd.

Dames

Voor de Nederlandse dames stond het vervolg van het teamevent op het programma. Door een tweede plaats in de groep, trof Nederland een land dat eerst was geworden in de groep; Ierland. De Ieren begon ijzersterk aan de partij, ze wonnen de eerste 4 legs. De Nederlanders moesten terugvechten en deden dat. Een 4-0 achterstand werd omgezet in een 6-5 en 7-6 voorsprong. Toch lukte het de dames niet om de partij naar zich toe te trekken. Aoife McCormack, Robyn Byrne en Katie Sheldon wonnen de laatste drie legs om met 9-7 te winnen. De Ieren stoomden vervolgens ook door naar de finale, waarin ze het zaterdag mogen opnemen tegen Wales. Wales was verrassend met 9-5 te sterk voor Engeland.

Jeugd

Voor dee Nederlandse jeugd stond vrijdagochtend alleen de knock-outfase van de mixed koppels op het programma. Pim van Bijnen en Daphne Camijn namen het in de laatste 16 op tegen het Finse koppel Iida Lanko en Niklas Klasila. Mede door het goedee scoringsvermogen van een 120-finish van Lanko kwam het Nederlandse koppel er niet aan te pas en verloren met 3-0. Het andere Nederlandse koppel, Bradley van der Velden en Chantal Tessin, troffn in de laatste 16 Jenson Walker en Hannah Meek uit Engeland. De Nederlanders begonnen prima door de eerste leg te pakken. In de tweede leg kregen ze ook de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar miste op een paar cruciale dubbels. De Engelsen profiteerden en grepen zo binnen ‘no time’ een 2-1 voorsprong. In leg 4 kreeg Tessin dé kans om er een beslissende vijfde leg uit te halen, maar de dubbel werd niet geraakt. Walker produceerde een hele knappe 83-finish om de partij toch met 3-1 naar hun toe te trekken.

Finales

De eerste finales stonden vrijdagmiddag- en avond ook al op het programma. In onderstaand overzicht zijn de uitslagen te vinden.

Meisjes koppelfinale:
Paige Pauling/Hannah Meek 4-0 Sophie McKinlay/Holly Frew

Jongens koppelfinale:
Thomas Banks/Jenson Walker 5-1 Yorick Hofkens/Alexander Steinmetz

Jeugd mixed koppelfinale:
Thomas Banks/Paige Pauling 5-0 Jenson Walker/Hannah Meek

Dames koppelfinale:
Beau Greaves/Deta Hedman 6-1 Kirsi Viinikainen/Sari Sauvola

Heren koppelfinale:
Ben Robb/Haupai Puha 6-2 Danny Trueman/David Kirwan

Programma

Het programma voor de laatste dag van de World Cup of Darts ziet er als volgt uit:

11:00 – Meisjes singlefinale: Paige Pauling vs Rebecca Allen
12:00 – Jongens singlefinale: Yorick Hofkens vs Jenson Walker
12:45 – Dames halve finale single: Noa-Lynn van Leuven vs Beau Greaves
13:15 – Dames halve finale single: Deta Hedman vs Kirsi Viinikainen
13:45 – Heren halve finale single: Carola Arola vs Berry van Peer
14:15 – Heren halve finale single: Robbie Mills vs Frank Bruns
14:45 – Dames singlefinale: Van Leuven/Greaves vs Hedman/Viinikainen
15:30 – Heren singlefinale: Arola/Van Peer vs Mills/Bruns
16:15 – Dames finale teamevent: Wales vs Ierland
17:30 – Heren finale teamevent: Nederland vs Zweden

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nederlandse heren bereiken teamfinale, Van Peer halve finalist singles