Nederlandse heren en dames beginnen goed aan Six Nations Cup

Vrijdagmiddag om 17:00 begonnen de eerste wedstrijden van het teamevent tijdens de Six Nations Cup. Er stonden 5 dameswedstrijden en 1 herenwedstrijd op het programma. De Nederlandse dames en heren kwamen allemaal in actie. Lees hier de wedstrijdverslagen van Team Nederland terug. 

Nederland vs Wales
In de tweede partij van de avond namen de Nederlandse dames het op tegen Wales. De eerste 5 legs gingen met de darts mee. Prins won haar eigen legs twee keer en De Graaf deed het één keer. Zijlstra verloor tweemaal waardoor het 3-2 stond. Prins wist in de zesde leg Savvery te breaken en zo kwam Nederland 4-2 voor. Zijlstra verloor ook haar laatste leg en zo brak Wales gelijk terug naar 4-3. In een spannende achtste leg was het uiteindelijk De Graaf die Nederland de overwinning bezorgde. De laatste leg werd ook nog gespeeld, O’Sullivan won de leg en zo eindigde de partij in 5-4.

Nederland vs Noord-Ierland
De Nederlandse heren namen het in de laatste partij van de avond op tegen de Ieren. Martijn Kleermaker begon aan de partij voor Nederland, maar verloor van Martin Heneghan. Vervolgens wisten de Nederlandse heren 8 legs op rij te pakken. In de tiende leg verloor Willem Mandigers van Keith Geraghty, waardoor Ierland terug kwam tot 8-2. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee. In leg 14 versloeg Jeffrey Sparidaans Trevor Vallely en zo kwam Nederland op een 11-3 voorsprong. Chris Landman verzilverde de break waardoor Nederland op matchpoint kwam; 12-3. Via D10 wist Mandigers de overwinning veilig te stellen voor de Nederlandse heren; 13-3!

Alle uitslagen
Engeland 7-2 Noord-Ierland (Dames, Groep A)
Nederland 5-4 Wales (Dames, Groep B)
Noord-Ierland 6-3 Schotland (Dames, Groep A)
Wales 7-2 Ierland (Dames, Groep B)
Engeland 7-2 Schotland (Dames, Groep A)
Nederland 13-3 Ierland (Heren, Groep B)

Deel met:


Plaats een reactie