Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nederland - Six Nations Cup

Nederlandse heren verdedigen Six Nations Cup-titel met succes

De Nederlandse heren flikken het weer. Wat een prachtige finaledag voor het Nederlands heren team in Belfast vandaag op de Six Nations Cup 2023. Het team bestaande uit Wesley Plaisier, Alexander Merkx, Dennie Olde Kalter, Ryan de Vreede en Moreno Blom versloegen in een zinderende finale gastland Noord-Ierland met 13-10 voor een fantastisch en super fanatiek Noord-Iers publiek! 

In de ochtend wonnen de Nederlandse heren de play-off om de groepswinst. Daardoor moesten de mannen het halverwege de middag in de halve finale opnemen tegen Engeland. De laatste drie edities van de Six Nations Cup werden gewonnen door Nederland. De Engelse heren waren dan ook uiterst gemotiveerd om de titel voor het eerst sinds 2017 te heroveren. Engeland verscheen aan oche met een sterk team met tevens een karrevracht aan ervaring. Scott Mitchell, James Hurrel en Paul Hogan vertegenwoordigden samen met Jamie Atkins en Reece Colley Engeland. Op Wesley Plaisier na maakten alle andere Nederlanders hun debuut op de Six Nations Cup dit weekend. Moreno Blom, Alexander Merkx, Dennie Olde Kalter en Ryan de Vreede verschenen dan vol vertrouwen aan de oche, luidkeels aangemoedigd door onze Nederlandse dames en speelden een ijzersterke halve finale. Vanaf het begin waren ze scherp en overklasten ze Engeland met uitstekend spel. De voorsprong werd zelfs uitgebouwd tot een ongelooflijke 13-5 overwinning. In de andere halve finale won gastland Noor-Ierland overtuigend met 13-8 van Ierland.

De laatste wedstrijd van het weekend beloofde een ware kraker te worden, gastland Noor-Ierland tegen onze oranje heren. Waar Wesley, Ryan, Dennie, Moreno en Alexander gister nog enigszins uit hun spel werden gehaald door het bloed fanatieke thuispubliek, waren onze mannen vandaag vastbesloten revanche te nemen voor de nipte nederlaag van gister. Getergd en gemotiveerd verschenen ze aan de oche en dat was te merken.

Nederland vloog uit de startblokken en nam direct een 3-1 voorsprong. Onder fanatieke aanmoedig van het thuispubliek vocht Noord-Ierland zich echter terug in de wedstrijd. Onze mannen konden echter rekenen op de fanatieke steun van het dames team en de volledige staf. Waar gisteren op de cruciale momenten de Noord-Ieren prachtige finishes wisten te noteren was het vandaag Nederland dat onder druk alle finishes wist te raken. Bij een tusesnstand van 7-7 werd het thuispubliek natuurlijk nog fanatieker, maar juist op dat moment sloegen de Nederlandse heren wederom toe, met ditmaal enkele prachtige 100+ finishes. De stand werd 10-7 in het voordeel van Nederland, maar de Noord-Ieren gaven niet op. Op 12-8 miste Nederland één matchdart, waarna WDF Lakeside World Champion Neil Duff de Noord-Ieren in de wedstrijd wist te houden met een sublieme 144-finish en de stand op 12-9 bracht. In de leg hierna bracht Noord-Ierland de stand op 10-12 en was de spanning volledig terug in de wedstrijd. Juist op dat moment verscheen Winmau World Master Wesley Plaisier aan de oche. Noord-Ierland vocht nog een laatste maal gesteund door hun thuispubliek en begon de leg met tweemaal 180. Wesley speelden echter ook een prima leg en stond na 12 darts op 73. De Noord-Ieren stonden echter na 12 darts al op dubbel 20 te wachten om de break terug te pakken. Wesley zorgde met een geweldige 73-finish voor het beslissende 13e punt! Een unieke overwinning, vol vechtlust, prachtige finishes en in een kolkende Noord-Ierse heksenketel. Wat een prachtige prestatie van het Nederlands team. De oranje mannen verdedigden hiermee voor maar liefst de derde keer op de rij de Six Nations titel, waarmee Nederland deze uiterst prestigieuze titel al sinds 2018 in zijn bezit heeft!

Uitslagen herentoernooi

Halve finales
Noord-Ierland 13-8 Ierland
Nederland 13-5 Engeland

Finale
Nederland 13-10 Noord-Ierland

Tekst: NDB Darts

Image courtesy of FOTO: NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *