Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Nederlandse Junior World Cup finale in Gibraltar, Barry wint singletoernooi

Dinsdag 24 september is de driedaagse van de JDC (Junior Darts Corporation) begonnen in Gibraltar. De World Cup, de International Darts Open en het JDC WK staan op het programma van de jeugdige talenten. 

PDPA JDC World Cup
Dinsdag 24 september stond de World Cup, het teamtoernooi op het programma. Nederland werd vertegenwoordigd met twee teams en beide teams wisten de finale te halen. Er werd begonnen in 6 poules. Het format was 4 singles (best of 3 legs) en eventueel 2 koppels (1 leg) en een teamgame (1 leg).

Nederland A (Jurjen van der Velde, Luke van der Kwast, Owen Roelofs en Daan Bastiaansen) won in de poule van Engeland B (4-3), China A (4-1) en USA (4-0). Na de poule werd Spanje bij de laatste 16 met 4-0. In de kwartfinales werd Ierland A is een beslissende teamgame met 4-3 verslagen. In de halve finale werd Engeland A eenvoudig met 4-0 verslagen.

Nederland B (Danny Jansen, Marcel Bus, Kevin Lasker en Pim van Bijnen) begonnen in de poule met overwinningen op China B (4-2), India A (4-0), IJsland (4-0) en Gibraltar (4-2). Bij de laatste 16 werd afgerekend met Engeland B met 4-2. In de kwartfinales en halve finales werd er tweemaal 4-2 gewonnen van Schotland en Tsjechië.

De finale begon met de singlepartij tussen Owen Roelofs (A) en Danny Jansen (B). Met twee 18-darters kwam Nederland A op een 1-0 voorsprong. De tweede singlepartij ging tussen Jurjen van der Velde (A) en Kevin Lasker (B). In een spannende single wist Van der Velde met 2-1 te winnen. De derde single ging tussen Daan Bastiaansen (A) en Marcel Bus (B). Dit bleek uiteindelijk een makkelijke zege te worden voor Bastiaansen, waardoor Nederland A op een 3-0 voorsprong kwam. De vierde single ging tussen Luke van der Kwast (A) en Pim van Bijnen (B). Van der Kwast wist de dubbels eerder te gooien waardoor Nederland A de finale met 4-0 wist te winnen.

DartConnect JDC International Open
Woensdag 25 september stond het singletoernooi International Open op het programma. De Ierse Keane Barry wist dit toernooi te winnen. Hij bereikte de finale ten koste van Sean Craig (4-0), Danny Jansen (4-1), Jack Sheppard (4-2), Zach van Vliet (4-0), Jurjen van der Velde (4-0) en Tomas Houdek (5-3). De Schots Nathan Girvan was de andere finalist. Hij bereikte de finale met overwinningen op Tomos Jones (4-0), Laurits Laurenborg (4-0), Connor Pickett (4-1), Jjacheng Song (4-3), Keelan Kay (4-3) en Adam Gawlas (4-0). In een hoogstaande finale, waarin alle legs binnen 6 beurten uitging was Barry met 6-5 te sterk. Girvan kwam nog goed terug van een 5-3 achterstand, maar dankzij een 13-darter van de Ier won hij de International Darts Open. Barry eindigde op een gemiddelde van 100,5, terwijl Girvan op een gemiddelde van 86,1 terecht kwam.

Jurjen van der Velde was de beste Nederlander met een plaats bij de kwartfinales, waarin hij ruim verloor van de winnaar Keane Barry. Voor Luke van der Kwast was de laatste 16 het eindstation. Pim van Bijnen strandde bij de laatste 32. Marcel Bus, Danny Jansen en Daan Bastiaansen verloren bij de laatste 64, terwijl Owen Roelofs en Kevin Lasker gelijk na hun eerste wedstrijd klaar waren met het toernooi.

Woensdag 26 september staat het JDC WK op het programma. Dit toernooi wordt tot de finale gespeeld, de finale zal op 21 december in Alexandra Palace gespeeld worden. Vorig jaar was Jurjen van der Velde in de finale te sterk voor Lennon Craddock met 4-2.

Image courtesy of FOTO: Arjan van der Giessen
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *