Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Neil Duff

Neil Duff verslaat Veenstra en bereikt WDF WK-finale

Richard Veenstra is voor de tweede keer gestrand in de halve finales op Lakeside. Neil Duff was in de halve finales van het WDF WK met 5-2 te sterk voor ‘Flyers’. Lees hier meer.

Gelijkopgaande start

De allereerste halve finale bij de heren werd gestart door Neil Duff. Toch begon hij matig qua scores, waardoor Richard Veenstra met een 13-darter wist te breaken. Duff maakte die break een leg later meteen ongedaan. Veenstra kon de triple niet vinden, waardoor Duff in 15 darts op 1-1 kwam. In de derde leg kregen beide heren meerdere pijlen op de dubbel, maar uiteindelijk was het de Noord-Ier die zijn eigen leg wist te houden. Duff verzekerde zichzelf van een 1-0 voorsprong door Veenstra in de vierde leg opnieuw te breaken, dit deed hij in 17 darts.

Veenstra vergat de eerste set snel en begon goed aan de tweede set. Met een 16-darter wist hij zijn eigen leg te behouden. In de tweede leg gooide de Nederlander een knappe 76-finish voor de break, terwijl Duff stond te wachten op 60. Veenstra liet er vervolgens geen gras over groeien en pakte via tops de tweede set met 3-0 in legs; 1-1 in sets.

Beide heren houden eigen sets

Na een korte pauze begon Duff aan zijn eigen set en deed met een 11-darter. Veenstra antwoordde goed met een 14-darter voor 1-1. Duff hield vervolgens ook weer zijn eigen leg. In de vierde leg miste Veenstra een 118-finish op dubbel 19 voor 2-2, waarna de Noord-Ier via tops op een 2-1 voorsprong in sets kwam.

Veenstra begon aan de vierde set, maar werd meteen gebroken. De Nederlander miste twee pijlen op dubbel 16, waardoor Duff via dubbel 6 brak. Toch kon Duff de break niet verzilveren, hij miste twee pijlen op tops. Veenstra kwam erg goed weg, maar brak meteen terug. Een 180’er zorgde ervoor dat ‘Flyers’ zijn eigen leg in 14 darts hield en op een 2-1 voorsprong kwam. Duff had vervolgens geen problemen in zijn eigen leg, waardoor er een vijfde leg aan te pas moest komen. Duff begon de leg met drie scores zonder triples, waardoor Veenstra de ruime voorsprong pakte. De Nederlander gooide met zijn laatste pijl dubbel 10 voor een 2-2 stand in sets.

De laatste set voor de pauze mocht Duff beginnen en deed dat met goed spel. Met een 13-darter hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg stond Veenstra na 12 pijlen te wachten op dubbel 14, maar kreeg geen kans meer. ‘The Duff Man’ gooide een knappe 104 uit en kwam even later via dubbel 4 op een 3-2 voorsprong in sets.

Duff bereikt finale

Na de tweede pauze gingen in de zesde set de eerste 4 legs met de darts mee. Veenstra deed dit in twee keer 14 darts, terwijl Duff het in 17 en 13 darts deed. In de vijfde leg was Duff scorend de betere en dat leverde hem uiteindelijk ook de set op. Met een 81-finish kwam hij op één set verwijderd van de finale; 4-2.

Duff zette dat niveau door naar set 7. Met een 12-darter hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg miste Veenstra een 107-finish om er 1-1 van te maken, waardoor Duff via tops op 2-0 en op matchpoint kwam. Een leg later gooide Veenstra drie keer 60, wat niet genoeg was om druk op de Noord-Ier te zetten. Neil Duff gooide tops en won zo de eerste halve finale met 5-2 in sets!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Neil Duff: 93,75 / 32%
Richard Veenstra: 89,30 / 44%

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *