Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Geert Nentjes - European Darts Open 2023

Nentjes kruipt door oog van de naald en klopt Tsjech Pisek

Geert Nentjes heeft in Praag zijn tweede zege op de European Tour gepakt. De Nederlander liep lang achter de feiten aan, maar profiteerde uiteindelijk van fouten van zijn tegenstander.

Tijdens het tweede European Tour-toernooi van het jaar verloor Geert Nentjes van Ricardo Pietreczko, waarna hij een beetje van de radar verdween. In Tsjechië verscheen de Nederlander weer op het podium. Met David Pisek trof hij een debutant, maar de Tsjech leek in de openingsfase het minste last van zenuwen te hebben. Met legs in 18, 14 en 20 pijlen nam hij brutaal een 3-1 voorsprong. Doordat Nentjes een leg later ook nog vier pijlen op de dubbels miste, werd het gat alleen maar groter.

De Nederlander herpakte zich echter knap: met een 16-darter brak hij zijn tegenstander, waarna legs in 12 (met 103-finish) en 14 volgden. In zijn eigen leg was hij daarna echter niet in 18 pijlen uit, waardoor Pisek het initiatief weer greep. Het ging hierna echter volledig mis voor de jonge Tsjech. Eerst gooide hij een pijl buiten het bord, waardoor hij 72 overliet. De beurt erna gooide hij deze 72 met twee pijlen dood. Nentjes leek even de partij al te hebben opgegeven, maar kon hierdoor alsnog langszij komen. In de beslissende leg kreeg Pisek de eerste kans op de zege, maar tops werd vanaf 117 gemist. Nentjes keerde terug en vond met zijn laatste pijl wél dubbel 20. ´The Spear´ kroop zo door het oog van de naald, maar keert op zaterdag wel terug.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Geert Nentjes: 83.19 / 37.5%
David Pisek: 82.06 / 26.3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *