Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Geert Nentjes

Nentjes maakt indruk: Rock wordt weggevaagd

Ook Geert Nentjes heeft indruk gemaakt in Jena. ‘The Spear’ rekende met speels gemak af met de man in vorm, Josh Rock: 6-0.

Geert Nentjes draait al een paar jaar mee bij de PDC, maar dit jaar lijkt dan toch zijn definitieve doorbraak te worden. Op de Development Tour is hij weer ouderwets in vorm, terwijl hij de smaak nu ook te pakken heeft op de Pro Tour. In zijn derde European Tour van zijn carrière trof hij met Josh Rock een man in vorm, maar Nentjes heeft dit jaar dus zelf ook al laten zien weer een stap te hebben gezet. Met een 11-darter liet hij meteen zien waar toe hij in staat is. Een 18-darter volgde voor de break.

Rock leek daarna meteen terug te gaan breken, maar twee missers op tops werden hem fataal. Nentjes gooide namelijk op fabuleuze wijze 125 uit (bull-25-bull), waardoor hij toch wel even een tik uitdeelde. Rock moest even herstellen en liep hierdoor weer tegen een break aan. Doordat de Noord-Ier een leg later weer dure pijlen op de dubbels miste sloeg Nentjes weer toe. Het leek wel alsof hij naar Van Trijp in de wedstrijd hiervoor had gekeken, want ook hier zou de eindstand op 6-0 uitkomen. Met een 116-finish zette ‘The Spear’ nog even de kers op de taart. Morgen wacht Krzysztof Ratajski.

Geert Nentjes: 98.02 / 60%
Josh Rock: 89.34 / 0%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *