Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Geert Nentjes

Nentjes onderuit tegen Amerikaanse Gates na goede start

De eerste wedstrijd van de avond was Geert Nentjes tegen Leonard Gates. Dit beloofde een leuke wedstrijd te worden, wat je bij de dansende opkomst van de Amerikaan meteen terug kon zien. Het werd 3-1 in sets voor Gates.

Set 1

De Amerikaan mocht de wedstrijd beginnen. Hij stond meteen aan en gooide in zijn tweede beurt al meteen 180. Hij hield zijn eigen leg makkelijk met een 56-finish, waar Nentjes nog niet op een finish stond. Ook wist hij de Nederlander meteen te breken, nadat Nentjes 4 darts mist om zijn eigen leg te houden. Het werd 2-0 voor Gates. Nentjes vocht terug door een knappe 115-finish te gooien, om 2-1 te maken. Deze break verzilverde hij door dubbel 10 te checken, nadat hij een 111-finish miste op tops. Het werd 2-2 en een beslissende leg zou deze set moeten beslissen. In de laatste leg miste Nentjes een 97-finish en liet hij tops over. Ook kon Gates 70 niet checken op dubbel 16, waardoor de Nederlander hierna met 1 dart uitgooide. Het werd 3-2 voor Nentjes, waarmee hij 1-0 voor kwam in sets.

Set 2

De tweede set werd begonnen door Nentjes, maar opnieuw begon hij de set niet goed. Hij gooit zijn punten uitstekend, maar rond het niet goed af. Hij mist een 65-finish, waarna Gates wel 78 wist te checken na 250 punten achter te hebben gestaan. Het werd 1-0 voor de Amerikaan. Nentjes wist dat het beter moest en gooide een 180 om de leg te openen. Hierna gooit hij 140 en wist dit af te ronden in een 13-darter op tops. Na twee breaks werd de derde leg ook een break, doordat Gates 44 checkte nadat Nentjes opnieuw tops miste. Het werd 2-1 voor Gates. De laatste leg van de set ging ook naar de Amerikaan. Nentjes mist 4 darts om in de set te blijven, waarna Gates hem wist te checken na 7 pijlen te hebben gemist. Het werd 3-1 voor de Amerikaan en dus 1-1 in sets.

Set 3

De set van Gates werd meteen goed geopend. Hij gooit een 100-finish om 1-0 voor te komen. Ook in de leg erna kon Nentjes niet zijn eigen leg houden. Hij miste 6 darts op de dubbel om te checken. Hierna kon de Amerikaan wel dubbel 16 checken om 2-0 voor te komen. In de laatste leg van deze set gooide Gates een mooie 12-darter met een 128-finish. Het werd 3-0 voor Gates en 2-1 in sets.

Set 4

De laatste set begon scorend goed voor Nentjes. Hij stond al snel op 120, maar toen gooide hij maar 28. Gates miste een 124-finish, waarna de Nederlander kans kreeg op 92. Opnieuw liep het niet lekker en gooide hij maar 17 punten. Dit wist de Amerikaan beter te doen en hij checkte 66 in 3 darts. Deze break verzilverde hij door een 111-finish en zo kwam hij 2-0 voor. Nentjes kwam nog goed terug door dubbel 18 te checken, nadat Gates twee matchdarts miste. De leg erna kon Nentjes ook breken door 69 te checken in twee pijlen. Tegen deze tijd had Gates al drie matchdarts gemist. Het kwam opnieuw aan op een beslissende leg. Ditmaal ging deze naar Gates, die 16 uit wist te gooien voor de wedstrijd. Leonard Gates won met 3-1 in sets (2-3,3-1,3-0,3-2) van Geert Nentjes.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Geert Nentjes: 78.35/24.0%
Leonard Gates: 81.21/42.3%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *