Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Max Hopp

Nico Kurz uitgeschakeld, Hopp en Schindler wel door

Afgelopen middag werden in Niedernhausen de kwartfinales van de Duitse Super League gespeeld. Welke vier spelers zouden we donderdagmiddag terug zien op de finaledag? Lees hier meer.

Martin Schindler vs Niko Springer

Niko Springer mocht de wedstrijd beginnen. Met een 13-darter pakte Schindler gelijk al de eerste break van de wedstrijd. Schindler kwam daarna ook op een 2-0 voorsprong. Met een 15-darter pakte Springer ook zijn eerste leg. Een leg later gooide Schindler ook een 15-darter om op een 3-1 voorsprong te komen. De vijfde leg ging ook naar Schindler met een 121-finish op de BULL. Schindler bleef maar doorknallen. De zesde leg ging ook naar Schindler. Ook de zevende leg ging naar Schindler met een 14-darter. Met een 16-darter pakte Schindler ook de achtste leg. Ook de negende leg ging naar Schindler met een 14-darter. Schindler sloot de wedstrijd af met een 18-darter. Schindler wint met 9-1 van Niko Springer.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Martin Schindler: 100,82 / 60%
Niko Springer: 88,44 / 10%

Christian Bunse vs Max Hopp

Christian Bunse mocht de wedstrijd beginnen. Met een 72-finish pakte Hopp gelijk al de eerste break van de wedstrijd. Hopp kwam ook op een 2-0 voorsprong. Bunse miste in de tweede leg te veel grote nummers. Een leg later herstelde Bunse zich wel. Bunse kwam op een 1-2 achterstand. De vierde leg ging naar Hopp met een 68-finish. Met een 16-darter kwam Hopp op een 4-1 voorsprong. De volgende twee legs gingen ook naar Hopp. Hopp stond op een 6-1 voorsprong. De achtste leg trok Bunse naar zich toe. In leg 9 was het Bunse die goed scoorde, hij pakte deze leg ook. 6-3 stond het, een verschil van 3 legs. Maar uiteindelijk trok Hopp de tiende leg naar zich toe. Na een korte pauze startte Bunse met een 136-finish. De volgende twee legs gingen naar Hopp met een 18-darter, waardoor hij de partij won met 9-4.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Max Hopp: 86,33 / 39%
Christian Bunse: 86,89 / 19%

Nico Kurz vs Dragutin Horvat

Nico Kurz mocht de wedstrijd beginnen. Met een 18-darter pakte Horvat gelijk al de eerste break van de wedstrijd. Kurz brak gelijk terug met een 107-finish. Kurz en Horvat zijn aan elkaar gewaagd. Vorig jaar speelden ze de finale tegen elkaar. In de derde leg miste Kurz een 121-finish op dubbel 18. Twee beurten later gooide Kurz wel dubbel 2 uit om op 2-1 voorsprong te komen. De vierde leg ging naar Horvat met een dubbel-dubbel finish. De vijfde leg ging naar Horvat. De volgende twee legs gingen ook naar Horvat. Horvat stond 5-2 voor. Het gat werd steeds kleiner en kleiner. Kurz pakte de volgende twee legs. Kurz stond 1 leg op achterstand (5-4). Horvat trok de tiende leg naar zich toe met een 80-finish. De elfde leg ging naar Kurz. De twaalfde leg ging naar Horvat, hij gooide een 84-finish. De dertiende leg ging ook naar Horvat. Horvat gooide een 62-finish om op matchpoint te komen. Kurz vocht zich toch nog terug. Het werd 8-6 voor Horvat. Maar uiteindelijk wist Horvat de wedstrijd te winnen met 9-6.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dragutin Horvat: 91,64 / 47%
Nico Kurz: 92,16 / 24%

Florian Hempel vs Lukas Wenig

Lukas Wenig mocht de wedstrijd beginnen. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg produceerde Florian Hempel de eerste break door in 14 darts te breaken. De break werd een leg later meteen ongedaan gemaakt doordat Wenig 75 wist uit te gooien. De laatste leg voor de pauze ging toch naar Hempel die dubbel 8 gooide, nadat Wenig twee darts op de dubbel had gemist. Na de pauze breidde Hempel die voorsprong uit naar 5-2. In leg 8 miste Hempel meer dan 5 darts op de dubbel om 6-2 voor te komen, vanaf dat moment begon Wenig beter te gooien en won 6 legs op een rij om 8-5 voor te komen. Toch wist de jonge Duitser de wedstrijd niet in het slot te gooien. In leg 15 miste hij één pijl op de bull en in leg 16 miste hij twee pijlen op de dubbel. Hierdoor forceerde Hempel een beslissende leg die Wenig mocht beginnen. Wenig kreeg opnieuw twee matchdarts op dubbel 18, maar werden ook gemist. Hempel bleef koel en maakte via dubbel 10 de comeback compleet! De man uit Keulen zien we donderdagmiddag terug in de halve finales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Florian Hempel: 89,20 / 35%
Lukas Wenig: 85,91 / 35%

De halve finales zien er als volgt uit:
Martin Schindler vs Max Hopp
Dragutin Horvat vs Florian Hempel

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *