Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Nico Kurz verdedigt Superleague Germany na spektakelstuk in finale

Afgelopen middag en avond werd de finaledag van de Duitse SuperLeague gespeeld. De top 4 van beide groepen kwamen samen om uit te vechten in een knock-out formaat wie dit jaar Duitsland gaat vertegenwoordigen op het WK. Uiteindelijk streden Nico Kurz en Dragutin Horvat in de finale om het WK-ticket. 

De finaledag van de Duitse SuperLeague bestond uit 7 wedstrijden. De dag begon met de kwartfinales in een best of 15 legs als format. Rond 17:45 uur begonnen de halve finales met een format van best of 17 legs. Het format van de finale was best of 19 legs. De winnaar zou zich kwalificeren voor het PDC WK 2021.

Kwartfinales
De eerste kwartfinale ging tussen Gabriel Clemens en Manfred Bilderl. Clemens had niet veel moeite met Bilderl, met een 8-1 overwinning plaatste hij zich voor de halve finale. ‘The German Giant’ noteerde een gemiddelde van 98,6! De tweede kwartfinale ging tussen twee voormalige winnaars van de SuperLeague, Nico Kurz en Kevin Münch. In een spannende partij, maakte Kurz toch in het einde het verschil en won met 8-5. De derde kwartfinale was zeer spannend, die ging tussen Dragutin Horvat en Steffen Siepmann. Horvat kwam 4-2 voor, maar zag Siepmann toch een 6-5 voorsprong pakken. Uiteindelijk bleef Horvat erg koel en won de laatste 3 legs voor een 8-6 overwinning! De laatste kwartfinale werd gespeeld tussen Daniel Klose en tweevoudig halve finalist op Lakeside, Michael Unterbuchner. Met een gemiddelde van 95 was Unterbuchner met 8-4 te sterk voor de nummer 1 geplaatste van Groep B.

Gabriel Clemens 8-1 Manfred Bilderl
Nico Kurz 8-5 Kevin Münch
Dragutin Horvat 8-6 Steffen Siepmann
Michael Unterbuchner 8-4 Daniel Klose

Halve finales
De eerste halve finale ging tussen tourkaarthouder Gabriel Clemens en de verdedigd kampioen Nico Kurz. Kurz begon scherp aan de partij en won de eerste 2 legs van de partij. Clemens kwam goed terug en won 4 legs op een rij voor een 4-2 voorsprong. Vanaf dat moment begon Clemens dubbels te missen en profiteerde Kurz daarvan. De 23-jarige Duitser won 5 legs op een rij voor een 7-4 voorsprong. Clemens brak terug en hield in 18 darts zijn eigen leg voor 7-6. De overige legs gingen met de darts mee, waardoor Kurz zich voor de tweede keer op een rij plaatste voor de finale!

De tweede halve finale ging tussen Dragutin Horvat en Michael Unterbuchner. Unterbuchner kwam snel 2-0 voor, maar het was toch Horvat die de pauze in ging met een 3-2 voorsprong. Na de pauze maakte ‘T-Rex’ er 3-3 van, maar won vervolgens geen legs meer. Horvat strafte de gemiste dubbels af van zijn landgenoot en zorgde met een 9-3 overwinning ervoor dat hij voor de vierde keer in vijf jaar in de finale staat!

Nico Kurz 9-7 Gabriel Clemens
Dragutin Horvat 9-3 Michael Unterbuchner

Finale
Op papier leek Kurz licht favoriet om zijn titel van vorig jaar met succes te verdedigen. Toch was het Horvat die in leg één met een break pakte. Drie breaks volgden, waardoor de stand toch op 2-2 kwam. Horvat leek de kans te krijgen op weer een break, maar 110-finish redde Kurz zich toch nog knap voor de pauze. Horvat kwam als een wervelwind weer uit die pauze. Hij won de tweede sessie met 4-1, met legs in 22, 13, 12 en 13 en een 121-finish. Na de tweede pauze voegde hij hier legs in 15 en 17 pijlen aan toe, waardoor de stand op 8-4 kwam voor de grote Duitser.

Kurz was echter nog niet verslagen en met legs in 14, 14 en 15 kwam hij terug tot 7-8. Met een 12-darter stopte Horvat deze reeks en zo had hij nog maar één leg nodig. Kurz stak hier echter een stokje voor. Met een 14-darter in zijn eigen leg en een 12-darter om te breken sleepte hij er een beslissende leg uit. Na 12 pijlen zette hij zich hier weg op 32. De beurt hierna miste hij echter drie matchdarts, waardoor Horvat nog terug kwam voor 141. De finale verdiende een dramatisch einde en 141 werd maar op een haar na gemist op dubbel 12. Kurz keerde terug en nu was het met zijn tweede pijl wel raak. Voor de eerste keer ooit verdedigde zo iemand zijn titel in de Superleague Germany en zo zien we Kurz aan het einde van het jaar weer terug op het WK.

Nico Kurz: 94.1 / 40%
Dragutin Horvat: 94.8 / 39% 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *