Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld

Niels Zonneveld in last-leg-decider onderuit tegen Razma

Vrijdagmiddag is de European Darts Grand Prix van start gegaan in Stuttgart. In de tweede partij van de middag moest Niels Zonenveld zich erkennen in Madars Razma, die net met 6-5 te sterk was. Lees hier meer.

De eerste drie legs van de wedstrijd gingen met de darts mee. In de vierde leg kreeg Niels Zonneveld 121 niet uit, door een bouncer op de triple 17. Hierdoor kan Madars Razma de eerste break plaatsen door een 10-darter te gooien via dubbel 13. Echter kon Razma de break niet verzilveren, met een hele knappe 136-finish kon Zonneveld een leg later meteen terug breaken naar 3-2. De Nederlander verzilverde de break wel, via tops stond het na 6 legs 3-3.

Zonneveld ging goed verder, met twee 180’ers wist ‘ZigZag’ met een 10-darter zijn derde leg op een rij te winnen en pakte daarmee zelfs de voorsprong. In leg 8 kreeg Zonneveld de kans om op matchpoint te komen, maar miste twee pijlen op dubbel 14. Razma profiteerde optimaal en brak met een 87-finish terug naar 4-4. Het was toch de Let die als eerste op matchpoint kwam, met een 17-darter hield hij zijn eigen leg. Zonneveld hield ook zonder veel problemen zijn eigen leg en daardoor moest er een beslissende elfde leg komen. Razma mocht de elfde leg beginnen en dat voordeel betaalde zich uit. Zonneveld gooide iets te weinig triples om Razma echt in problemen te brengen. Razma bleef koel en pakte via dubbel 6 de 6-5 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Madars Razma: 87,05 / 42,9%
Niels Zonneveld: 94,17 / 35,7%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *