Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Niels Zonneveld

Niels Zonneveld maakt indruk: Gurney krijgt klop

Een indrukwekkende prestatie voor Niels Zonneveld: met een gemiddelde van boven de 100 klopt hij Daryl Gurney op de Players Championship Finals.

In december mag Niels Zonneveld voor de derde keer zijn opwachting maken op het WK, dit weekend was zijn derde deelname aan de Players Championship Finals. De 25-jarige Nederlander versloeg op dit podium ooit al James Wade, maar kreeg met Daryl Gurney dit jaar weer een sterke tegenstander. De start was voor Zonneveld: nadat hij met een 15-darter de break greep, gooide hij in zijn eigen leg 100 uit. Gurney sloot vervolgens aan, maar moest toezien hoe ‘Triple Z’ met een 11-darter op 3-1 kwam.

Zonneveld was scorend de betere van de twee, waardoor Gurney het moest hebben van zijn finishes. 110 ging uit, waarna hij een leg later optimaal profiteerde van vier gemiste dubbels van de Nederlander. De goede uitgangspositie van Zonneveld leek met sneeuw voor de zon zijn verdwenen, maar hij herpakte zich vervolgens knap. Met een 17-darter brak hij Gurney meteen terug, waarna hij in zijn eigen leg begon met twee scores van 180. De stand kwam op 5-3: met een gemiddelde van boven de 100 domineerde hij de partij. Een 15-darter leverde hem de zege op, waardoor Jonny Clayton morgen de tegenstander is.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Daryl Gurney: 90.19 / 50%
Niels Zonneveld: 100.85 / 42.9%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *