Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld

Niels Zonneveld pakt laatste strohalm WK

Niels Zonneveld is de elfde Nederlander die zich heeft geplaatst voor het WK, hij won samen met Karel Sedlacek de PDPA qualifier Rest of the World. De PDPA qualifiers Rest of the World en de PDPA qualifier UK waren de laatste strohalm voor tourkaarthouders om zich te plaatsen voor het WK, na deze qualifiers is het deelnemersveld voor het WK ook compleet.

Rest of the World Qualifier

De PDPA Rest of the World Qualifier was voor de Nederlanders met een tourkaart de laatste kans om zich toch nog te plaatsen voor het WK. Zonneveld, Klaasen, Dekker, Van der Pas en Nentjes deden mee, Niels Zonneveld wist een ticket te bemachtigen. Karel Sedlacek was veel te sterk voor Jan Dekker in de finale van deze qualifier.

Niels Zonneveld heeft een van de twee tickets weten te bemachtigen. In de finale speelde hij een keurige wedstrijd tegen Martin Schindler. Niels Zonneveld begon deze wedstrijd sterk en kwam zo op voorsprong, in de eigen legs was Zonneveld sterk genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de eerste ronde schakelde Zonneveld Kciuk uit met een 6-3 overwinning en in de tweede ronde was Jelle Klaasen met 6-4 te zwak voor Zonneveld.

Karel Sedlacek had weinig moeite om de qualifier door te komen. In de eerste ronde gaf hij geen leg weg tegen Rodriguez en in de twee volgende rondes gaf hij in beidn wedstrijden maar twee legs weg tegen Van der Pas en Jan Dekker. Dit wordt de tweede deelname aan het PDC WK voor Sedlacek, in 2019 vloog hij er in de eerste ronde uit tegen Keegan Brown.

UK Qualifier

Tijdens de UK Qualifier werden er vier tickets verdeeld voor het WK. Hier mochten enkele grote namen proberen om een laatste strohalm te pakken om zich alsnog te plaatsen, onder andere Robert Thornton, Jamie Lewis, Ted Evetts, Darren Webster en Josh Payne waren nog niet geplaatst.

Van de bovenstaande namen heeft alleen Jamie Lewis zich kunnen plaatsen voor het WK. Hij was in de finale te sterk voor Robert Thornton. Thornton kwam deze westrijd met 4-2 voor, maar hij wist de wedstrijd niet naar zich toe te trekken en verloor uiteindelijk met 7-5. Jamie Lewis kwam in de wedstrijden tegen Thornton, Tabern en Pallett niet boven de 91 gemiddeld uit, maar plaats zich wel.

Matthew Edgar heeft zich ook geplaatst door Josh Payne met 7-2 te verslaan. In de finale won Edgar zes legs op rij en deze voorsprong gaf hij dus ook niet meer weg. Hij wist ook Atkins en Blades te verslaan. Nick Kenny had een last-leg-decider nodig om James Wilson in de finale te verslaan. Hij wist ook Ted Evetts en Steve Brown te verslaan. De laatste winnaar van de qualifiers is Ciaran Teehan. Ondanks een gemiddelde van 98 in de finale had hij een last-leg-decider nodig om Joe Murnan van zich af te schudden. Deze last-leg won Teehan wel met een nette 13-darter. Verder won hij van McGeeney, Barnard en Bates.

Winnaars PDPA Qualifiers
Niels Zonneveld
Karel Sedlacek
Jamie Lewis
Matthew Edgar
Nick Kenny
Ciaran Teehan

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *