Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Niels Zonneveld pakt tourkaart via European Q-School, Goedl verliest finale

Dag 1 van de European Q-School in Hildesheim zit erop. Uiteindelijk wist Niels Zonneveld de eerste tourkaart te pakken en zien we hem terug van 2019 t/m 2021 op het PDC circuit. Lees hier meer over dag 1 van de European Q-School.

Finalisten
De finale van het eerste toernooi van de European Q-School ging tussen de Nederlandse Niels Zonneveld en de Oostenrijker Christian Goedl. Zonneveld kende een erg goed jaar op de Development Tour en staat momenteel eerste op de NDB Ranking bij de Heren A. Hij bereikte de finale van dag 1 van de Europese Q-School met overwinningen op Stefan Nilles (5-0), Gabriel Florin Olar (5-3), Patrick van den Boogaard (5-3), Mike de Decker (5-4), Gergely Lakatos (5-3) en Nico Schlund (5-3). Goedl maakt vorig jaar zijn debuut op een Euro Tour, met een gemiddelde van 92 verloor de Oostenrijker kansloos met 6-0 van Stephen Bunting. Afgelopen middag bereikte hij de finale van Q-School ten koste van Dominic Keller (5-0), Daniel Sprudzs (5-1), Andreas Flamme (5-1), Roxy-James Rodriguez (5-3), Ricardo Pietreczko (5-3), John Michael (5-2) en in de halve finales overleefde hij twee matchdarts tegen Hannes Schnier (5-4).

Finale
De finale ging dus tussen Niels Zonneveld en Christian Goedl. Zonneveld wist de bull te winnen en mocht daarom de finale beginnen. Zonneveld begon de finale sterk met een 15-darter, inclusief een 114-finish in zijn eigen leg. Met een 90-finish brak Zonneveld naar een 2-0 voorsprong. Met een 58-finish brak Goedl gelijk terug; 2-1. Goedl wist de break niet te verzilveren, met een 56-finish in 15 darts brak Zonneveld terug naar 3-1. Met de derde 15-darter in de wedstrijd zette de Nederland zich zelf op matchpoint; 4-1! Met een knappe 81-finish in 12 darts pakte Zonneveld zijn tourkaart en zien we hem terug op het PDC circuit!

Gemiddeldes/Finishpercentages:
Niels Zonneveld: 99,0 / 56%
Christian Goedl: 90,3 / 33%

Nederlanders
Niels Zonneveld was duidelijk de beste Nederlander van de dag, de overige Nederlanders verloren bij de laatste 32 of al eerder. De laatste 32 was het eindstation voor Danny van Klompenburg, Wesley Plaisier, Ryan de Vreede, Maik Kuivenhoven en Vincent van der Meer. Justin van Tergouw verloor in de derde ronde van Ryan de Vreede, terwijl een andere Nederlands talent Wessel Nijman al in de eerste ronde verloor van Robert Allenstein. Eerdere tourkaarthouders als Jeffrey de Graaf en Yordi Meeuwisse wisten hun eerste partij ook niet te winnen. Co Stompe kende een goede rentree bij de PDC, want de eerste twee partijen werden gewonnen. Uiteindelijk werd ‘The Matchstick’ bij de laatste 64 uitgeschakeld door Gergely Lakatos.

Uitblinkende spelers
Naast twee finalisten waren er nog een aantal uitblinkers op dag 1. De halve finalisten Nico Schlund en Hannes Schnier kenden ook een erg goede dag, maar kwamen toch net te kort voor een tourkaart. Geert de Vos wist in de tweede ronde een gemiddelde van 107,4 te produceren in zijn 5-0 overwinning op Pascal Wirotius. In diezelfde ronde noteerde een andere Belg, Mike de Decker een gemiddelde van 101,3 tegen Fabian Freitag. De laatste speler die boven de 100 gemiddeld eindigde was Madars Razma, hij stond 4-2 achter tegen Darius Labanauskas. Dankzij een 13,11 en een 13-darter pakte de Let alsnog de overwinning met een gemiddelde van 101,9.

Uitslagen
Laatste 16
Nico Schlund 5-1 Niels-Jörgen Hansen
Madars Razma 5-4 Darius Labanauskas
Niels Zonneveld 5-3 Sebastian Steyer
Gergely Lakatos 5-3 Michele Turetta
Christian Goedl 5-3 Ricardo Pietreczko
John Michael 5-4 Geert de Vos
Michael Rasztovits 5-0 Petros Christodoulou
Hannes Schnier 5-3 Marko Kantele

Kwartfinales
Nico Schlund 5-3 Madars Razma
Niels Zonneveld 5-3 Gergely Lakatos
Christian Goedl 5-2 John Michael
Hannes Schnier 5-3 Michael Rasztovits

Halve finales
Niels Zonneveld 5-3 Nico Schlund
Christian Goedl 5-4 Hannes Schnier

Finale
Niels Zonneveld 5-1 Christian Goedl

De European Q-School Order of Merit is hieronder te vinden!

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.