Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld - PDC World Championship 2023

Niels Zonneveld speelt goed, maar verliest in Sindelfingen

Na de overwinning van Jeffrey Sparidaans was Niels Zonneveld de tweede Nederlander op het podium in Sindelfingen. Hij speelde tegen Christian Perez.

In de openingsfase van de wedstrijd hadden beide spelers moeite om hun eigen leg te behouden. Zonneveld werd direct gebroken met een 12-darter, zorgde zelf meteen voor de re-break, maar zag zijn derde leg ook weer verloren gaan. Pas in de vierde leg ging er een leg met de darts mee en dat was bepaald niet gunstig voor Zonneveld. De Nederlander miste drie darts op de dubbel, waarna Perez met een 60-finish op een 3-1 voorsprong kwam. Met een 69-finish in 14 darts deed Zonneveld echter wel wat terug.

‘Triple Z’ moest Perez ergens zien te breken en sloeg in de zesde leg toe. Met een nieuwe 14-darter kwam de Nederlander weer op gelijke hoogte. Deze break werd met een fraaie 121-finish in 12 darts verzilverd en na de zevende leg ging Zonneveld voor het eerst aan de leiding in de partij. Toch zou het niet genoeg voor de overwinning zijn. Perez kwam op gelijke hoogte en kwam zelfs op matchpoint door een 18-darter. In de laatste leg was er geen houden meer aan voor Zonneveld. Perez begon met twee 180-scores en koerste af op de overwinning. Met een 11-darter besloot de Filipijn het duel in zijn voordeel.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Niels Zonneveld: 97,25 / 36,4%
Christian Perez: 88,51 / 60%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *