Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld

Niels Zonneveld stunt en verslaat Dave Chisnall

Niels Zonneveld heeft voor een stunt gezorgd in Amsterdam. De nog jonge Nederlander versloeg Dave Chisnall en stoomt door naar de laatste 16.

Met het behalen van het WK afgelopen jaar wist Niels Zonneveld definitief door te breken. Dit jaar hoopte hij stappen te zetten en met het behalen van de World Series of Darts Finals kon hij meer ervaring op gaan doen op het podium. Tegen Dave Chisnall was hij zeker de underdog. De Engelsman begon met een 17-darter prima, waarna Zonneveld met een 15-darter (en veel passie) langszij kwam.

Prachtige avond voor Zonneveld

Met een 14-darter pakte ‘Triple Z’ zelfs de break: het publiek leek hem vleugels te geven. Een 16-darter volgde, een stunt leek in de maak. Toch leek het twee legs later weer gelijk te worden. Chisnall kreeg zeven (!!) pijlen om er 3-3 van te maken, maar doordat hij ze allemaal miste gaf hij de leg aan Zonneveld. Met een 16-darter sloot ‘Chizzy wel weer aan, maar een sterke 14-darter van Zonneveld zorgde ervoor dat hij op matchpoint kwam. Vanaf 114 kreeg hij een leg later ook meteen een matchdart, maar tops werd nipt gemist. Chisnall kon de dubbels echter ook niet vinden, waardoor er nog een matchdart kwam. Deze was meteen raak, waardoor de stunt compleet was. Wat een avond voor de darter uit Uitgeest.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Niels Zonneveld: 88.79 / 37.5%
Dave Chisnall: 87.04 / 17.65%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *