Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Niels Zonneveld uitgeschakeld op WK Darts 2021

In de derde partij van de middagsessie was het dan tijd voor de eerste Nederlander op het WK Darts 2021. Niels Zonneveld mocht het gaan opnemen tegen William O’Connor.

Matig begin Zonneveld

Zonneveld had het gooien voor de bull gewonnen en mocht de partij beginnen. Scorend kwam de Nederlander ietwat moeizaam op gaan en het was dan ook O’Connor die de eerste leg pakte via de dubbel 8. VOok de tweede leg ging naar O’Connor, die wederom de dubbel 8 wist te vinden. O’Connor opende de derde leg met een 180 score en ook deze leg liep de Ier snel weg van Zonneveld. O’Connor bleef echter toch redelijk veel dubbels missen, waarna Zonneveld alsnog de kans kreeg om zijn eigen leg te behouden. Met een knappe 110 finish was de eerste leg voor Zonneveld een feit. Toch ging de eerste set naar O’Connor. De Ier produceerde een 18-darter en beide spelers gingen pauzeren.

O’Connor scorend de betere

De eerste leg van de tweede set werd begonnen door O’Connor. In de eerste beurt van Zonneveld gooide hij twee bouncers, waardoor hij meteen op flinke achterstand kwam van zijn Ierse tegenstander, die ook de leg wist te winnen. Zonneveld herstelde zichzelf goed in de tweede leg. De scores liepen beter en met een 14-darter werd de leg binnengehaald. Toch kon Zonneveld niet in de buurt blijven van O’Connor in de legs die de Ier was begonnen. Nadat O’Connor de dubbel 4 had gevonden mocht Zonneveld de vierde leg beginnen. Zonneveld kreeg een kans om zijn leg te behouden, maar 68 bleeek teveel van het goede voor de Nederlander. O’Connor profiteerde, gooide 44 uit en maakte de opdracht voor Zonneveld nog weer een tikkeltje zwaarder.

Zonneveld niet goed genoeg

De derde sessie werd begonnen door Zonneveld, die goed uit de startblokken kwam. Door een 15-darter met een 83 finish op de bulls-eye ginng de eerste leg naar Zonneveld. Ook de tweede leg leverde geen break op. O’Connor miste weer 4 darts op de dubbel, maar zag pijl 5 in de dubbel 5 vliegen: 1-1. Leg 3 leverde wel een break op. Waar O’Connor de hele wedstrijd goed scoorde en veel dubbels miste, was het ditmaal Zonneveld die 5 darts miste om de leg te winnen. O’Connor gooide absoluut geen goede scorende leg, maar kreeg door de missers van Zonneveld, toch de kans om de leg te pakken. Vanaf 80 had “The Magpie” ditmaal wel genoeg aan 1 pijl om de leg te pakken. O’Connor had zichzelf hiermee op matchpoint gezet en kreeg vanaf 109 zijn eerste matchdart. Deze werd nog gemist, maar matchdart 2 werd wel geraakt. De eerste van 11 Nederlanders was uigeschakeld, William O’Connor plaatste zich voor de tweede ronde partij!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
William O’Connor: 88,42 / 28,13%
Niels Zonneveld: 83,37 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: Tobias Wenzel (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *