Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld - Players Championship Finals 2023

Niels Zonneveld zorgt voor eerste WK-overwinning

Niels Zonneveld heeft zijn eerste wedstrijd ooit op een WK gewonnen. Na twee ruime nederlagen werd zondagavond Darren Webster met 3-1 in sets aan de kant gezet. Lees hier meer.

Voor Niels Zonneveld werd het zijn derde PDC WK. De voorgaande twee deelnames was in zijn tweede jaar van zijn tourkaart, die hij uiteindelijk ook tweemaal verloor. Dit keer lukte het om in zijn eerste jaar van zijn tourkaart het WK te halen en deed dat door als 31ste te eindigen op de Pro Tour Order of Merit. Voor Darren Webster werd het zijn elfde optreden op dit WK, zijn eerste sinds 2020. Hij kwalificeerde zich op het allerlaatste moment door zich te kwalificeren via de PDPA Qualifier.

Zonneveld pakt eerste WK-set

Webster mocht de partij beginnen, maar het was Zonneveld die veel beter begonnen. Met een 17-darter wist Zonneveld meteen te breaken en produceerde hetzelfde in zijn eigen leg om de break te verzilveren. Webster begon de derde leg met een 180’er, maar kreeg alsnog geen pijl op de dubbel. Met de derde 17-darter op een rij won Zonneveld zijn eerste set ooit op het WK.

Zonneveld verdubbelt voorsprong

Zonneveld begon ook goed aan set 2. Zowel in de eerste als tweede leg miste Webster pijlen op de dubbel, waar de Nederlander optimaal van profiteerde. Toch vocht Webster zich goed terug in de set. Met twee 14-darters, waaronder een 70-finish, werd het 2-2. In de vijfde leg liet ‘Triple Z’ toch zijn klasse zien, een 17-darter was genoeg om zijn eigen leg te houden en op een 2-0 voorsprong in sets te komen.

Webster start comeback

Na de laatste onderbreking schoot Webster uit de startblokken in set 3. Nadat hij de eerste leg won, wist hij Zonneveld in 14 pijlen te breaken. Wat Webster lukte in set 2, wist Zonneveld in set 3 te doen. De Nederlander kwam terug van een 2-0 achterstand om er 2-2 van te maken door twee 15-darters te produceren. Webster wist toch zijn eigen leg te houden, met een 17-darter kwam hij terug tot 2-1 in sets.

Zonneveld door naar tweede ronde

In de vierde set gingen alle legs met de darts mee. Zonneveld hield zijn eigen legs in 16 en 18 pijlen, terwijl Webster zijn legs won met finishes van 84 en 102. In de beslissende vijfde leg kregen beide heren veel setdarts. Na 8 gemiste setdarts van Zonneveld en 6 gemiste setdarts van Webster, was het de Nederlander die dubbel 1 raakte om de 3-1 overwinning in sets over de lijn te trekken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Niels Zonneveld: 79,86 / 30,6%
Darren Webster: 84,29 / 23,3%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *