Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Nico Kurz

Nieuw format voor Duitse SuperLeague

Zaterdagochtend heeft PDC Europe nieuwe informatie verstrekt over de 2021 editie van de Duitse SuperLeague. Het zal er dit jaar helemaal anders uit zien. Lees hier meer.

Spelers

De Duitse SuperLeague wordt gebruikt om een Duitse speler naar het WK toe te sturen. De winnaar van de SuperLeague kwalificeert zich voor het PDC WK. De afgelopen twee jaar was Nico Kurz de beste, vorig jaar versloeg hij Dragutin Horvat in een beslissende leg.

Tijdens de eerdere edities deden 16 spelers mee aan de SuperLeague. Na een aantal weekenden plaatste de top 8/top 4 van de ranglijst zich voor de finaleweekend. Dit jaar zullen 24 spelers meedoen aan het toernooi. Dit zullen spelers zijn buiten de top 32 van de PDC Ranking, dit betekent dat Gabriel Clemens niet mee zal doen.

De volgende spelers hebben hun uitnodiging al geaccepteerd:

Max Hopp
Martin Schindler
Steffen Siepmann
Robert Marijanovic
Florian Hempel
Nico Kurz
Rene Eidams
Manfred Bilderl
Dragutin Horvat
Karsten Koch
Sascha Stein
Jens Kniest
Daniel Klose
Thomas Köhnlein
Kai Gotthardt
Christian Bunse
Lukas Wenig
Franz Rötzsch
Niko Springer
Stefan Nilles
Marco Obst
Michael Hurtz
Marcel Gerdon

Michael Unterbuchner en Maik Langendorf zullen in vergelijking met vorig jaar niet meedoen. De laatste en 24ste speler zal nog bekend worden gemaakt.

Format

De Duitse SuperLeague zal gespeeld worden van 17 t/m 22 april in Niedernhausen, een aantal dagen voor de Super Series 3 van de PDC. Op 17 en 18 april zal de voorronde gespeeld worden met vier groepen van 6 spelers. Alle spelers zullen twee keer tegen elkaar spelen in een best of 11 legs als format. De top 4 van elke groep plaatst zich voor de eerste ronde.

De 16 overgebleven spelers zullen 19 en 20 april in de eerste ronde spelen in twee groepen van 8 spelers. Het format zal hetzelfde blijven als in de voorronde. De top vier van elke groep kwalificeert zich voor de play-offs.

Op woensdag 21 april zullen de kwartfinales gespeeld worden, waarin het format best of 17 legs is. Het bracket voor de kwartfinales ziet er als volgt uit:

1e groep A vs 4e groep B
2e groep A vs 3e groep B
1e groep B vs 4e groep A
2e groep B vs 3e groep A

De halve finales (best of 19 legs) en de finale (best of 21 legs) worden op 22 april gespeeld. Het toernooi zal op vier borden gespeeld worden, waar één bord gestreamd wordt op PDC.TV.

Data

17 April – Voorronde
18 April – Voorronde
19 April – Eerste Ronde
20 April – Eerste Ronde
21 April – Kwartfinales
22 April – Halve finales en finale

Image courtesy of Nico Kurz
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *