Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Nieuw-Zeeland, Japan, Schotland en België door naar de kwartfinales

Zaterdagmiddag werden de eerste 4 tweede ronde partijen gespeeld voor de World Cup of Darts. De geplaatste landen Schotland en België kwamen in actie, maar ook Singapore verscheen op het podium. Lees hier meer. 

Zuid-Afrika vs Nieuw-Zeeland
De middag begon met een singlepartij tussen Vernon Bouwers en Cody Harris. Beide heren begonnen wat zenuwachtig, maar uiteindelijk wist Harris de partij eenvoudig met 4-0 te winnen. De tweede singlepartij ging tussen Devon Petersen en Haupai Puha. In een hoogstaande wedstrijd wist Petersen geen leg weg te geven. Met een gemiddelde van 102 versloeg Petersen Puha, die een gemiddelde van 97 gooide. Hierdoor moest er een beslissende koppelwedstrijd gegooid worden. Zuid-Afrika begon niet al te best, want ze kwamen 3-0 achter. Petersen en Bouwers vochten zich sterk terug tot 3-2, maar via tops wisten de Nieuw-Zeelanders met 4-2 te winnen. De Nieuw-Zeelanders bereikten voor de eerste keer de kwartfinales van de World Cup of Darts.

Singapore vs Japan
De eerste single ging tussen Paul Lim en Seigo Asada. Asada kwam op een 2-1 voorsprong, maar door finishes van 160 en 74 kwam Lim op een 3-2 voorsprong. Lim kon de wedstrijd niet in het slot gooien, Asada won de laatste twee legs en zette Japan op een 1-0 voorsprong. In de tweede single nam Harith Lim het op tegen Haruki Muramatsu. Lim hield zijn eigen leg voor een 1-0 voorsprong. Vervolgens won Muramatsu 3 legs op een rij waardoor hij een 3-1 voorsprong had. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee, waardoor Muramatsu met 4-2 won en Japan met 2-0!

Schotland vs Zweden
In de eerste single tussen Schotland en Zweden speelden Gary Anderson en Magnus Caris. Voor Caris was dit zijn allerlaatste darttoernooi. Caris speelde erg slecht (69,4 gemiddeld), Anderson won vrij eenvoudig met 4-0. De tweede single ging tussen Peter Wright en Dennis Nilsson. Nilsson kwam 1-0, maar zag vervolgens Wright 3 legs op een rij pakken. Nilsson brak met een 63-finish terug naar 3-2. In de zesde leg miste Nilsson 4 darts voor 3-3, Wright hield via D4 zijn eigen leg en won daarmee 4-2. Schotland won 2-0 en plaatste zich net als vorig jaar redelijk eenvoudig voor de kwartfinales.

België vs Duitsland
De laatste partij van de middag is misschien wel de mooiste partij van de tweede ronde. Kim Huybrechts en Martin Schindler speelden de eerste single. De hele partij ging gelijk op, waardoor er een beslissende leg aan te pas moest komen. Beide heren misten matchdarts, maar uiteindelijk viel D5 voor Huybrechts en zo kwam België op een 1-0 voorsprong. De tweede single ging tussen Dimitri van den Bergh en Max Hopp. In een matige partij, waarin Hopp totaal niet zijn niveau haalde, wist Van den Bergh met 4-0 te winnen. België dankzij een 2-0 overwinning naar de kwartfinales!

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *