Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Lauby

Nieuwe data CDC Tour en Nordic & Baltic Tour bekend

Door het uitbreken van het coronavirus hebben de internationale tours lang stilgelegen. Afgelopen zondag en vrijdag is er nieuws bekend geworden over de tours in Scandinavië en in Amerika & Canada. Lees hier meer.

PDC Nordic & Baltic Tour

De Scandinavische Tour had tot zover twee toernooien achter de rug, in Finland. Het eerste toernooi werd gewonnen door de Fin Kim Viljanen. Viljanen bereikte ook de finale van het tweede toernooi, maar verloor daarin van Daniel Larsson. Alle overige Pro Tours werden geannuleerd, maar er is goed nieuws. In het weekend van 23 t/m 25 oktober zijn er 4 Pro Tours gepland in Riga. Na het zesde en laatste toernooi weten we welke twee spelers zich kwalificeren voor het WK. Dit zullen de beste twee spelers op de PDC Nordic & Baltic Tour Order of Merit zijn, die zich nog niet op een andere manier hebben geplaatst. Darius Labanauskas en Madars Razma staan virtueel op het WK, via de PDC Pro Tour Order of Merit.

Programma:
Vrijdag 23 oktober 16:00 uur – Pro Tour 3
Zaterdag 24 oktober 10:00 uur – Pro Tour 4
Zaterdag 25 oktober 16:00 uur – Pro Tour 5
Zondag 26 oktober 10:00 uur – Pro Tour 6

CDC Tour

Voor de CDC Tour, de tour voor de Amerikaanse en Canadese spelers, werden er tot zover 4 toernooien geannuleerd. Vrijdagmiddag is er ook nieuws bekend geworden over de herstart van deze tour. Er zijn twee weekenden ingepland met in totaal 8 toernooien. Van 26 t/m 27 september zullen er 4 toernooien worden afgewerkt in Ontario voor spelers uit Canada. De beste speler na 4 toernooien zal zich kwalificeren voor het WK. De Amerikaanse spelers mogen los op 3 en 4 oktober in Indianapolis. Hier zal ook de beste speler zich kwalificeren voor het WK.

De North American Championship is normaal gesproken ook een mogelijkheid voor spelers uit Noord-Amerika op zich te kwalificeren voor het WK in Alexandra Palace. Het toernooi wordt altijd tegelijkertijd met de World Series gespeeld, maar die is uitgesteld naar 2021. De PDC heeft daarom samen met de CDC besloten om de winnaar van de CDC Continental Cup naar het WK te sturen. De 27-jarige Amerikaan Danny Lauby versloeg bijna een jaar geleden Gary Mawson in de finale. Lauby zal daarom zijn debuut gaan maken op het WK.

Programma:
Zaterdag 26 september: Pro Tour 1 & 2 (Canada)
Zondag 27 september: Pro Tour 3 & 4 (Canada)
Zaterdag 3 oktober: Pro Tour 1 & 2 (USA)
Zaterdag 4 oktober Pro Tour 3 & 4 (USA)

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *