Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Summer Series

Terugkeer Challenge en Development Tour: Zes extra toernooien

Na het goeie nieuws voor de profs komt de PDC nu ook met data voor de terugkeer van zowel de Challenge Tour als de Development Tour.

Het was al even duidelijk dat de geplande 20 toernooien voor de development tour en de 24 toernooien van de challenge tour niet gehaald zouden worden. Beide rankings komen dit jaar uit op tien. In het begin van het jaar werden er al vier gehouden, later dit jaar komen er voor beide rankings nog 6 bij. Voor de Challenge Tour gebeurt dit op vrijdag 9 oktober tot zondag 11 oktober. Op alle drie de dagen zullen twee toernooien worden gehouden, waarna de top twee aan het einde van het tiende toernooi tour cards behalen. De winnaar mag naar het WK.

Development Tour

Ook voor de Development Tour is er gekozen voor een driedaagse, met twee toernooien per dag. Hier gaat het om 25 september tot 27 september. Op 28 september vindt dan het Jeugd WK plaats, die zoals gewoonlijk tot de finale wordt gespeeld. Ook hier pakt de top twee na toernooi tien tour cards, maar hier mogen ook de beste twee spelers die zich nog niet hebben geplaatst voor het WK alsnog naar Ally Pally.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *